Bruun Rasmussen: Andre Eckersberg-tegninger med tilknytning til Bornholm kan dukke op
Foto: Bruun Rasmussen

20. NOV 2017 • 14:32 • AF TOMMY KAAS

Bruun Rasmussen: Andre Eckersberg-tegninger med tilknytning til Bornholm kan dukke op

En tegning på auktion hos Bruun Rasmussen afslører, at dansk malerkunsts fader, C. W. Eckersberg, har været på Chritiansø.

Det kunne Bornholms Tidende fortælle i weekenden.

Tegningen forestiller korvetten Najaden, som Eckersberg var på et langt søtogt med i sommeren 1833, men det er langt fra utænkeligt, at kunstneren også har tegnet noget fra landsiden.

Det siger afdelingsleder hos Bruun Rasmussen, Julie Arendse Voss.

Hun kan ikke umiddelbart se, at Eckersberg har tegnet noget fra hverken Bornholm eller Christiansø, men hun mener, at et værk med sådan en stedbetegnelse sagtens kan komme for en dag i fremtiden.

– Det er ikke noget, vi er stødt på hos Bruun Rasmussen, men der eksisterer da sikkert en tegning fra Christiansø eller fra den bornholmske kystlinje. Sådan én kan man sagtens forestille sig dukke op en dag, siger hun til Bornholms Tidende.

Eckersberg kom vidt omkring, men oplysningen om, at han også kom til Christiansø og Bornholm er – altså også – ny for vurderingseksperten.

– Men selvfølgelig var han også der, siger Julie Arendse Voss.

– Det illustrerer, hvor meget han rent faktisk kom rundt, og hvor meget han nåede at se af Danmark. Han er kendt for de her meget minutiøse studier, og på Najaden blev han fortrolig med både besætningen og med de danske kyststrækninger.

SENESTE NYHEDER

19. OKT 2018 • 15:02 FOR ABONNENTER
Vidner og rekvisit fra særpræget flugthistorie efterlyses
19. OKT 2018 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

19. OKT 2018 • 05:51
Festen er aflyst
18. OKT 2018 • 17:17 FOR ABONNENTER

Løbere satte deres præg på en sen aften

Mest læste