Magnus Cort løftet af vinden i voldsomt styrt – kravebenet er brækket
Magnus Cort ses her i sengen på hospitalet i Girona. Foto: Twitter/Astana Team

4. DEC 2017 • 09:54SPORT • AF KJELD LUNDBÆK

Magnus Cort løftet af vinden i voldsomt styrt – kravebenet er brækket

Det bliver formentlig uden Magnus Corts deltagelse, når hans nye kazahkiske hold, Astana, senere på ugen samles for at præsentere de ryttere, der skal køre i den lyseblå Astana-trøje i 2018-sæsonen.

Den 24-årige bornholmske cykelrytter var søndag udsat for et voldsomt styrt på en træningstur sammen med tre kammerater i bjergene hjemme omkring Girona i Spanien, og selv om han først senere i dag, mandag, får lægernes dom, så er det en kendsgerning, at han for anden gang indenfor et år har brækket et kraveben.

Første gang, uheldet var ude, var i det engelske etapeløb Tour de Yorkshire i slutningen af april, hvor en operation satte ham ud af spillet indtil midten af juni, hvor han vendte tilbage i Schweiz Rundt.

Søndagens styrt skete i et bjergområde uden for Girona. Da de fire træningskammerater begav sig hjemmefra, var vejret okay, men meget hurtigt blæste det op, og da de kom op i bjergene, blev det rigtig vildt.

Da de fire cykelryttere på et tidspunkt kørte rundt i et sving, kom der er vanvittigt vindstød, der kastede tre af rytterne i grøften, mens Magnus Cort fortsatte nogle meter endnu, inden han også blev løftet op med cyklen og faldt hårdt ned. De tre øvrige ryttere slap uden brækkede knogler.

Mest læste