Toft i nyt rekordforsøg: Nu går han også efter verdensrekorden

6. DEC 2017 • 13:53SPORT • AF KJELD LUNDBÆK

Toft i nyt rekordforsøg: Nu går han også efter verdensrekorden

Den dobbelte danske mester i enkeltstart, og Danmarks suverænt bedste enkelstartsrytter, BHS-Almeborg Bornholm-rytteren Martin Toft Madsen, går igen på jagt efter timerekorden.

Rekordforsøget finder sted den 12. januar i Ballerup Super Arena ved et arrangement, hvor der for er optimere forholdene udelukkende vil blive kørt rekordforsøg.

Martin Toft Madsen kørte i forbindelse med 6 dages-løbet i Ballerup i januar 2017 også et rekordforsøg, hvor han faktisk slog Ole Ritters gamle rekord på 48,879 kilometer – sat på en udendørsbane i den tynde luft i Mexico City i 1974.

BHS-Almeborg Bornholm-rytteren tilbagelagde 52,114 kiometer, men rekorden blev senere annulleret grundet en forurening gennem et kosttilskud, som medførte en diskvalifikation.

Efter en meget suveræn sæson, hvor han igen vandt DM i enkeltstart på landevej og også vandt det franske enkeltstartsløb Chrono des Nations, går Martin Toft Madsen i første omgang efter den danske rekord, men han vil også bruge rekordforsøget i Ballerup til at bane vejen for et forsøg på at slå verdensrekorden.

Verdensrekorden lyder på 54,526 kilometer og blev sat i 2014 af det engelske fartfænomen sir Bradley Wiggins.

Siden sidste års rekordforsøg er den danske rekord i mellemtiden blevet forbedret til 52,311 kilometer. Det skete, da den nykårede U23-verdensmester i enkeltstart, 18-årige Mikkel Bjerg, for to måneder siden slettede Ole Ritters bestående rekord på cykelbanen i Odense.

Mest læste