Chaufførmangel får bundlinjerne til at svulme hos fragtfirmaer
Foto: Berit Hvassum

16. FEB 2018 • 09:04 • AF TOMMY KAAS

Chaufførmangel får bundlinjerne til at svulme hos fragtfirmaer

Med over 17 millioner kroner i overskud i sit senest offentliggjorte regnskab er der godt gang i hjulene hos BHS Logistics på Rønne Havn.

Og direktør Morten Studsgaard er langt fra alene om at kunne præsentere sorte tal på bundlinjen i disse år.

På landsplan kæmper fragtkunder nemlig med at finde nok lastbiler til at transportere deres godsmængder, og det smitter positivt af på danske vognmænds resultater, skriver Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans.

Vognmændenes gennemsnitlige indtjening per ansat steg fra 2015 til 2016 med 60 procent til 48.000 kroner, og der er udsigt en yderligere stigning op til 67.000 kr. i 2017.

Det viser en stor analyse af regnskabstallene for 779 vognmandsvirksomheder, foretaget af konsulentkoncernen Deloitte, skriver Finans.

Morten Studsgaard har også mærket chaufførmanglen, og det har løftet selskabets bundlinje, fortæller han til avisen, men de seneste data fra Danmarks Statistik viser imidlertid, at der var knap så meget gang i vejgodstransporten i 3. kvartal af 2017, både hvad angår godsmængder og antal kørte kilometer med danske lastbiler.

Samlet er godstransporten med danske lastbiler faldet med tre procent over de seneste fire kvartaler.

– Det var fuld tryk på første halvår af 2017, men hen over andet halvår har vi kunnet mærke en mindre stilstand. Så må vi håbe, at det er, fordi vi i branchen er blevet mere effektive, siger Morten Studsgaard ifølge Finans.

Mest læste