Han har talt varmt om Bornholm som krydstogtmål: Væksten er velfortjent
Foto: Berit Hvassum

20. FEB 2018 • 06:12 • AF TOMMY KAAS

Han har talt varmt om Bornholm som krydstogtmål: Væksten er velfortjent

– Det er velfortjent med væksten. De begyndervanskeligheder med blandt andet forretninger er stort set løst, og gæsternes ratings er rigtig gode.

Sådan siger direktør Jens Elers til standby.dk om den store krydstogtvækst, som Rønne Havn oplever.

I år forventer havnen 45 procent flere anløb end sidste år, og det er godt nyt for en mand, der gennem flere år i rejsebranchen har brugt mange kræfter på at gøre opmærksom på, at der er andre gode, danske krydstogthavne end København.

Her har Rønne i mange år været et af de steder, som Jens Elers har promoveret, skriver standby.dk.

– Det svageste punkt er stadig guidestandarden, men jeg ved, at man i vinterhalvåret holder kurser, så situationen er forhåbentlig forbedret til starten af den ny sæson, siger Jens Elers.

– Generelt er der ingen tvivl om, at Bornholms beliggenhed ved ind/udsejlingen af Østersøen, har stor betydning, når rederierne skal lægge program. Der er masser af oplevelser af naturmæssig og kulinarisk karakter, og jeg tror, der kan ventes pæne stigninger også i 2019, siger Jens Elers til standby.dk.

Lukket grundlovsdag
De begyndervanskeligheder, som Jens Elers i øvrigt henviser til i indledningen, er angiveligt, at et krydstogtskib engang lagde til kaj i Rønne omkring middagstid på grundlovsdag. Tidspunktet betød, at krydstogtgæsterne på den såkaldt halve helligdag ankom til lukkede butikker.

– Det fik de ikke ros for, skriver standby.dk.

Jens Elers er direktør for DMC, der håndterer et stort antal krydstogter i Danmark og udlandet.

Mest læste