Lauritz.com vurderede bornholmsk figur til 40.000 kroner. Her er det lave hammerslag
Foto: Lauritz.com (udsnit)

20. FEB 2018 • 19:44 • AF TOMMY KAAS

Lauritz.com vurderede bornholmsk figur til 40.000 kroner. Her er det lave hammerslag

5.800 kroner. Højere ville Lauritz.coms kunder ikke byde den siddende mandril fra keramikfabrikken L. Hjorth op, da der mandag aften var hammerslag på auktionen.

Bornholms Tidende kunne lørdag fortælle, at flere eksperter såede tvivl om auktionshusets vurdering af stentøjsfiguren.

Lauritz.com mente, at prisen skulle ligge omkring 40.000 kroner, men ingen var altså i nærheden af at ville betale så meget for den 45 centimeter høje figur.

I stedet havnede hammerslaget altså på 5.800 kroner, og fordi tallene i budhistorikken er røde, kan man konstatere, at mindsteprisen ikke er opnået.

I øvrigt fremgår det også af buddene, at kun fem forskellige kundenumre var med til at byde på auktion.

Efterfølgende har Lauritz.com sat figuren til omsalg - med samme vurdering.

Solgt hos Bruun Rasmussen
Lauritz.com havde ikke behøvet at lede længe for at finde en mere retvisende vurdering af skulpturen.

Auktionshuset Bruun Rasmussen kunne i sidste uge fortælle til Bornholms Tidende, at man aldrig har solgt et stykke keramik fra L. Hjorth til mere end 10.000 kroner, og en hurtig søgning på nettet afslørede også, at den selvsamme mandrilfigur tidligere er solgt hos Bruun Rasmussen.

Det var i 2013, hvor hammerslaget lød på 3.800 kroner.

At Lauritz.com alligevel valgte så høj en vurdering, er et problem, sagde Rasmus Warnke Nørregaard, der driver Everclassic.com, som også afvikler auktioner på nettet, i sidste uge.

– Hvis man som kunde vil investere i keramik, så stoler man jo på, at vurderingseksperterne i et auktionshus kommer med en retvisende vurdering, så man eventuelt kan tage den til et andet auktionshus og få en lignende vurdering, forklarede han til Bornholms Tidende.

Ingen svar fra Lauritz.com
Bornholms Tidende spurgte mandag i sidste uge Lauritz.coms presseafdeling, om man kunne fremvise lignende hammerslag på keramik fra L. Hjorth.

På auktionssiden fremgår det nemlig, at "på denne vare svarer vurderingen til den hammerslagspris, som Lauritz.com forventer varen vil opnå, baseret på vores erfaring med tidligere salg af samme type vare".

Men auktionshuset er ikke vendt tilbage på Bornholms Tidendes henvendelse.

Mest læste