Bornholmsk mandat i spil: DBU vil reducere bestyrelsen
Arkivfoto

28. FEB 2018 • 06:10SPORT • AF TOMMY KAAS

Bornholmsk mandat i spil: DBU vil reducere bestyrelsen

En omfattende strukturændring er på vej i bestyrelsen i fodbolden organisation Dansk Boldspil-Union.

Når der lørdag holdes repræsentantskabsmøde, skal der stemmes om en ændring, der blandt andet vil medføre, at DBU's bestyrelse reduceres fra 16 til 7 medlemmer.

Det skriver DR.

I sådan en manøvre kan Bornholm miste sin repræsentant i bestyrelsen. Det er i dag DBU Bornholms lokalformand Lars Albæk, der har plads i DBU-bestyrelsen.

– Det er et led i en modernisering af vores organisation, som der har været et stort ønske om.

– Det er mere effektivt med en mindre bestyrelse, og det er meningen, at bestyrelsen i fremtiden skal arbejde mere strategisk og overordnet, siger DBU's formand, Jesper Møller, til DR.

Ændringen kommer efter, at en såkaldt politisk kommission har analyseret DBU's struktur. Rapporten slog fast, at en mindre bestyrelse stærkt kan anbefales.

Ni bestyrelsesmedlemmer mister deres poster, og det kommer blandt til at gå ud over DBU's lokalunioner, hvor formændene hidtil har været sikret hver en plads i bestyrelsen.

I fremtiden vil lokalunionerne fra Bornholm, Jylland, Fyn, Sjælland, København og Lolland/Falster skulle enes om at finde en næstformand samt to bestyrelsesmedlemmer til at repræsentere sig i bestyrelsen.

Hvis ændringerne bliver vedtaget, træder de i kraft fra 2019.

Mest læste