Bornholmsk fodboldleder får toppost i DBU
Lars Albæk ses her sammen med DBU-direktør Claus Bretton-Meyer ved sidste års Fodbold Award på Bornholm

3. MAR 2018 • 07:36SPORT • AF KJELD LUNDBÆK

Bornholmsk fodboldleder får toppost i DBU

DBU Bornholms 46-årige formand, Lars Albæk, blev fredag valgt som ny formand for Foreningen af Lokalunioner i Danmark. Han afløser Henrik Ravnild, der fornylig også forlod posten som formand for DBU København.

Lars Albæk får med valget også plads i Dansk Boldspil-Unions fem mands store forretningsudvalg, indtil en ny DBU-struktur træder i kraft om et år – en struktur, der forventes godkendt på unions repræsentantskabsmøde senere i dag, lørdag, i Herning Messecenter.

– Jeg har været til at klargøre store dele af det reformprojekt, der – hvis det bliver vedtaget – træder i kraft den 1. marts 2019. Derfor fandt den øvrige bestyrelse det også mest naturligt at pege på mig som ny formand, fortæller Lars Albæk efter fredagens FLU-bestyrelsesmøde, der også blev holdt i Herning.

Reformen, der blandt andet skal slanke Dansk Boldspil-Unions bestyrelse fra 16 til syv medlemmer, betyder blandt andet, at Foreningen af Lokalunioner i Danmark skifter navn til DBU Bredde. Den del af projektet er allerede clearet af med de seks lokalunioner.

DBU Bredde vil få en fremtrædende position i fremtidens DBU-bestyrelse, idet breddefodbolden er sikret både en næstformandspost og to bestyrelsesposter. Den anden næstformandspost tilfalder Divisionsforeningen, der derudover får én plads i bestyrelsen. Det samme gør Kvindedivisionsforeningen, mens den sidste post er formandsposten. Han/hun vælges fortsat af repræsentantskabet.

– Med min placering i forretningsudvalget får DBU Bornholm en central adgang til at forme breddefodbold-politikken, så den ikke kun bliver til gavn for Bornholm, men også giver mening for samtlige breddeklubber i Danmark, siger Lars Albæk.

– Men min hovedopgave som FLU-/DBU Bredde-formand bliver i første omgang at få transformereret de seks lokalunioner til en ny, samlet og professionel DBU Bredde-organisation, så den er klar til drift fra foråret 2019.

– Så må fremtiden vise, hvor jeg/DBU Bornholm skal være placeret i den landsdækkende danske fodboldpolitik efter marts 2019. Men jeg er som minimum stadig formand for DBU Bornholm, understreger Lars Albæk.

På næste års repræsentantskabsmøde nedlægges DBU's forretningsudvalg, og da der samtidig skal vælges en helt ny bestyrelse, vil det først til den tid vise sig, om Lars Albæk fortsat har opbakning til at varetage en af de tre DBU Bredde-poster i dansk fodbolds øverste ledelse.


Mest læste