Kronprinsessen indvier nyt Hammershus Besøgscenter
Kronprinsessen ved åbningen af Keramikbienalen på Bornholms Kunstmuseum i 2010. Foto: Jens-Erik Larsen

8. MAR 2018 • 13:10 • AF SOFIE EJDRUP

Kronprinsessen indvier nyt Hammershus Besøgscenter

Når båndet om få uger skal klippes ved indvielsen af Hammershus Besøgscenter, er det ikke hvem som helst, der fører saksen.

Med miljø- og fødevareministeren, Esben Lunde Larsen (V), ved sin side, åbner Hendes Kongelige Højhed Kronprisesse Mary det nye center torsdag den 22. marts.

Dagens program, som begynder klokken 13, byder blandt andet på sang og dans om borgruinen, taler og rundvisning. Klokken 13.45 ankommer kronprinsessen, og et kvarter senere foregår velkomsten og selve indvielsen af besøgscentret.

Derefter vises kronprinsessen og miljø- og fødevareministeren rundt, og mellem klokken 15 til 22 er der åbent for alle nysgerrige.

Ruin fra ny vinkel
Esben Lunde Larsen, der kalder Hammershus ”et ikon for Bornholm”, er glad for de muligheder, som besøgscentret bringer med sig.

– Hammershus bliver hvert år besøgt af op mod en halv million gæster fra både ind- og udland, herunder er en stor del af de danske skoleklasser. Det nye besøgscenter giver en imponerende udsigt til det gamle bygningsværk, og restaureringen betyder, at besøgende kan opleve Nordeuropas størst borgruin fra en ny vinkel i mange år frem, siger miljø- og fødevareministeren.

Det var en donation på 102,5 millioner kroner fra A.P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, der gjorde besøgscentret muligt.

Donationen kom efter initativ fra skovrider Søren Friese fra Naturstyrelsen Bornholm.

– Indvielsen af Hammershus Besøgscenter er den største enkeltstående begivenhed for Naturstyrelsen i 2018, og her hos styrelsens bornholmske enhed er vi enormt stolte af byggeriet, som vi har arbejdet intenst med de seneste år. Derfor er jeg også virkelig glad for, at Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary er med til at kaste glans over indvielsesceremonien. Jeg håber, at rigtig mange vælger at deltage i den festlige indvielse den 22. marts, skriver Søren Friese i en mail til Bornholms Tidende.

Mest læste