Det bliver dyrere at køre i taxi på Bornholm
Foto: Berit Hvassum

9. MAR 2018 • 08:51 • AF JAKOB MARSCHNER

Det bliver dyrere at køre i taxi på Bornholm

Fra den 1. april kommer det til at koste mere at køre i taxi på Bornholm. Grundtaksten stiger fra 55 til 58 kroner, og kilometertaksten går mellem 25 og 75 øre op, afhængigt af om vognen er store eller lille, og om turen skal køres i dagtimerne eller om aftenen eller natten.

Det godkendte kommunens udvalg for job, udvikling og fritid på sit møde onsdag. Politikerne kommer dermed Dantaxi Bornholm i møde. Taxaselskabet bad midt i februar kommunen om lov til at sætte taksterne op.

Baggrunden er dels den generelle prisudvikling siden taksterne senest blev sat op i maj 2016. Dels skyldes det følger af, at Dantaxis hovedforening har sluttet sig sammen med selskabet Taxi Nord 4x48.

Efter de to selskaber sidste år fusionerede, valgte det nye selskab Dantaxi 4x48 at opsige sin del af sin bornholmske aftale, fordi den var blevet langt dyrere end ventet. Dantaxi 4x48 Bornholm valgte så at videreføre den aftale, som var indgået med kommunen, men står nu med hele udgiften alene, fordi hovedforeningen ikke bidrager længere.

Den situation har Dantaxi 4x48 Bornholm præsenteret som uholdbar, hvis selskabet fortsat skal kunne sikre hele Bornholm en ordentlig taxiservice. Også de nye priser vil dog ifølge Dantaxi ligge "langt under" det prisloft, som Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen har fastsat.

Prisen for at få en cykel med sin taxi stiger også, fra 20 til 25 kroner. Ligesom timeprisen for ventetid går op fra 345 til 350 kroner.

Mest læste