Kulturminister på bornholmsk lynvisit
Direktør ved Rønne Theater Jens Svane Boutrup tog i mod, da kulturministeren ankom til teatret mandag formiddag. Foto: Jens-Erik Larsen

12. MAR 2018 • 13:58 • AF SOFIE EJDRUP

Kulturminister på bornholmsk lynvisit

Mandag aflægger kulturminister Mette Bock (LA) besøg ved en række bornholmske kultur- og medieinstitutioner.

Ikke færre end fem kulturinstitutioner, en tv-station og fire ungdomsorganisationer, får i løbet af for- og eftermiddag besøg af Mette Bock, der siden sin tiltrædelse som kulturminister i efteråret 2016 har gjort en dyd ud af at besøge lokale kulturinstitutioner i hele landet.

Indtil videre har ministeren besøgt museer, teatre og spillesteder i omkring 100 forskellige danske byer for at ”se, hvad det rent faktisk er, folk laver”, forklarer hun:

– At komme ud giver en helt anden indsigt i hvilke problemer, der kan være lokalt, end hvis jeg indkalder til et møde i ministeriet i en halv time til en kop kaffe og et stykke frugt.

Desuden har ministeren et ønske om at undersøge, hvordan den statslige kulturstøtte forvaltes rundt omkring i landet:

– Det er vigtigt at finde ud af, hvordan den måde, som staten støtter på, spiller sammen med både kommunal støtte og fondsstøtte samt de frivilliges engagement og andre ting. Der er mange finansieringskilder i forhold til kultur, og man skal hele tiden spørge sig selv: Er det den rigtige måde, vi bruger den statslige kulturstøtte på? Skubber vi udviklingen yderligere i den rigtige retning, eller er der noget, som vi har behov for at ændre?

Unikke egnsteatre
Turens første stop var Rønne Theater, hvor teaterdirektør Jens Svane Boutrup kl. 11 stod klar til at byde ministeren indenfor.

For teaterdirektøren var det især vigtigt at fortælle ministeren om egnsteatrenes rolle i kulturlandskabet.

– Egnsteatrene er det eneste statsstøttede kunstområde, hvor der bliver produceret kunst lokalt. Musikhusene og museerne viser noget, der er produceret andre steder, men her på teatret laver vi tingene fra bunden. Det betyder, at vi har mulighed for at indgå i lokalsamfundet på en anden måde og for at være noget mere end ”bare” et sted, der viser kunst. Vi kan engagere os i debatter og den slags, forklarer han.

Udover Rønne Theater besøger ministeren Musikhuzet, Bornholms Madkulturhus, Bornholms Museum, Bornholms kunstmuseum, TV 2/Bornholm, VU Bornholm, DSU Bornholm, Ungdommens Røde Kors Bornholm og foreningen Engageret Ungdom.


Mest læste