Ny sponsor til Folkemødet
Foto: Berit Hvassum

12. MAR 2018 • 14:30 • AF NIELS EBDRUP

Ny sponsor til Folkemødet

Flyselskabet Danish Air Transport (DAT) overtager det hovedsponsorat for Folkemødet, som Færgen efterlader sig, nu hvor det fremover er Molslinjen, der skal sejle passagerer til og fra Bornholm.

Efter Folkemødet 2017 stod Foreningen Folkemødet med lidt af en opgave, da hovedsponsorens kontrakt var udløbet. Folkemødedirektør Mads Akselbo Holm er derfor henrykt over, at man har fundet en ny sponsor. Endda en, som selv har en interesse i et godt og velfungerende Folkemøde.

– DAT går ind og tager den plads og det ansvar, som Færgen tog. DAT kan, akkurat som Færgen, se vigtigheden i at støtte op om Folkemødet, fordi det er så vigtigt for deres forretning, siger Mads Akselbo Holm.

Et meningsfuldt samarbejde
Som hovedsponsor vil DAT dels blive eksponeret i forbindelse med alt, hvad Folkemødet kommunikerer ud på hjemmeside, i programmer og andet. Derudover vil det kommende samarbejde betyde, at Folkemødets ansatte får sponsorrejser med DAT, når de skal til møder ovre. Og så bliver der givet en portion penge fra DAT til Folkemødet.

– For Folkemødet handler det her om økonomi – men også om praktik. Lige så naturligt det var at have Færgen som hovedsponsor, lige så naturligt er det at have DAT.

– Den her aftale er, som aftalen var med med Færgen. Ligesom Færgen, hjælper DAT folk med transport til og fra Folkemødet. Så jeg synes, det er rigtig godt set – og et rigtig godt signal – at DAT indgår et partnerskab med Folkemødet, siger Mads Akselbo Holm.

Hvor mange penge får I af DAT?
– Vi fortæller aldrig, hvor mange penge, vores forskellige sponsorater koster. Men det er en vigtig og god indsprøjtning. Og DAT viser, at de er klar over, at Folkemødet har brug for sponsorpenge, hvis der også fremover skal holdes Folkemøde. Det er jo gratis at deltage, siger Mads Akselbo Holm.

Folkemødet opperede i 2017 med forskellige typer sponsorater. Tinsponsorer gav 10.000 kroner, broncesponsorer gav 30.000 kroner, sølvsponsorer gav 75.000 kroner og guldsponsorer 175.000 kroner. Det system er nu ændret.

Ud over DAT er også Zibra wireless hovedsponsor for demokratifestivalen i Allinge.

Mest læste