Jens Møller Gudhjem A/S ansætter otte tidligere Beof-medarbejdere
Direktør ved Jens Møller Gudhjem A/S, Morten Iversen. Foto: Jens-Erik Larsen

13. MAR 2018 • 16:05 • AF SOFIE EJDRUP

Jens Møller Gudhjem A/S ansætter otte tidligere Beof-medarbejdere

En periode med ubalance i økonomien og en række afsluttede projekter betød, at Bornholms Energi & Forsyning for få uger siden så sig nødsaget til at afskedige 18 medarbejdere fra forskellige afdelinger.

Entreprenørfirmaet Jens Møller Gudhjem A/S har nu ansat otte personer fra Bornholms Energi & Forsynings enterprise-afdeling, der står til at lukke helt ned. Alle afdelingens 11 medarbejdere har fået et jobtilbud fra entreprenørfirmaet.

Hos Jens Møller Gudhjem A/S opstod idéen om at ansætte enterprise-medarbejderne umiddelbart efter, at firmaet hørte om afskedigelserne, fortæller direktør Morten Iversen.

– Vi tog kontakt til Bornholms Energi & Forsyning og spurgte, om vi kunne få lov til at tale med medarbejderne. Vi har gjort det gennem en slags forhandling med Bornholms Energi & Forsyning, hvor vi har fået lov til at holde møder med medarbejderne og få de praktiske ting på plads. I går kom der styr på det sidste, forklarer Morten Iversen.

Entreprenørfirmaet stod netop og manglede mandskab til en række forskellige opgaver med kabel- og ledningsarbejde, fortæller direktøren.

– Vi har rimelig mange opgaver i øjeblikket og har ret svært ved at nå dem, så det var vores bevæggrund. I stedet for at plukke medarbejderne ud, sagde vi, at vi godt kunne tage hele flokken, forklarer han og tilføjer:

– Rent formelt ansætter vi medarbejderne på almindelige vilkår. Der er ikke tale om en virksomhedsoverdragelse, fordi de allerede var afskediget.

Også Bornholms Energi & Forsyning er tilfredse med udviklingen. Ifølge direktør Rasmus Sielemann Christensen har virksomheden en "naturlig interesse i", at deres ansatte kommer videre på en ordentlig måde.

– Medarbejderne har alle mange års erfaring, og det er glædeligt at se, at det værdsættes af andre virksomheder, udtaler Rasmus Sielemann Christensen i en pressemeddelelse.

I alt har 11 afskedigede medarbejdere fra Bornholms Energi & Forsyning fået tilbudt en stilling hos Jens Møller Gudhjem A/S. Tirsdag har otte sagt ja.

Mest læste