Molslinjen overvejer at købe Færgen
Foto: Incat

5. APR 2018 • 09:09 • AF SOFIE EJDRUP

Molslinjen overvejer at købe Færgen

Et ejerskifte af Danske Færger - i daglig tale Færgen - rykker hastigt nærmer, nu hvor Molslinjen melder sig på banen som en mulig køber.

Molslinjens adm. direktør Carsten Jensen bekræfter, at rederiet er interesseret i et køb:

– Det ville være mærkeligt, hvis vi ikke var interesserede og ikke har kigget på det her med den position, vi har, udtaler Carsten Jensen til mediet ShippingWatch.

Færgen er ejet af staten og af landets næststørste rederi, Clipper Group A/S, der hver ejer 50 procent af rederiet. Begge parter har i længere tid undersøgt muligheden for et salg.

Allerede i forbindelse med fyringen af i omegnen 400 medarbejdere i februar udmeldte direktør ved Færgen John Steen-Mikkelsen, at man er tæt på en afklaring om selskabets fremtid.

– Jeg forventer afklaring inden sommer. Men det er min egen, personlige forventning, sagde John Steen-Mikkelsen på det tidspunkt.

Snarligt salg
Ifølge ShippingWatch nærmer salget af Færgen sig nu sin afgørende fase. I øjeblikket er salgsprocessen eftersigende snævret ind til en lille kreds af budgivere, skriver ShippingWatch.

Om Molslinjen ender med at blive ejer, er fortsat usikkert. Også en konstruktion med danske pensionskasser og infrastrukturfonde er blevet peget på som muligheder.

Rederiet Molslinjen blev i maj i 2016 kåret som vinder af færgeudbuddet og sendte Færgen ud af Østersøen. Per 1. september mister Færgen sejladsen mellem Bornholm og Ystad, Sassnitz og Køge.

Bornholmerruten udgjorde en stor del af Færgens indtjening.

SENESTE NYHEDER

18. MAR 2019 • 20:49
Pas på glatte veje
18. MAR 2019 • 17:08 FOR ABONNENTER
Teatret skal bygges om for mindst 15 millioner
18. MAR 2019 • 14:04 FOR ABONNENTER
Lea Wermelin: Så må vi jo sammenligne med Leonora
18. MAR 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

17. MAR 2019 • 15:20
Express 1 aflyst mandag morgen

Mest læste