Cort styrtede ud af tragisk Paris-Roubaix
Foto: Astana

9. APR 2018 • 06:57SPORT • AF TOMMY KAAS

Cort styrtede ud af tragisk Paris-Roubaix

Med 163,5 kilometer til mål i søndagens forårsklassiker Paris-Roubaix blev den bornholmske cykelrytter Magnus Cort indblandet i et styrt.

Nogle ryttere foran bornholmeren styrtedede, og så røg Magnus Cort også ned i de mudrede brosten – og så var hans cykelløb overstået.

– Jeg ryger rimelig hårdt ned og er ikke i stand til at komme videre, siger Magnus Cort til DR.

Det betød, at han aldrig kom til at udleve den kaptajnrolle, som han af cykelholdet Astana ellers var udset til at have i klassikeren over dem alle.

– Det er vanvittigt ærgerligt. Jeg styrter jo nærmest, før løbet rigtig er gået i gang, siger Magnus Cort.

– Jeg ville i det mindste gerne have været med til, hvor man følte, at man var med i løbet. Det er virkelig en tom fornemmelse at forlade løbet, inden det rigtig starter, siger den 25-årige cykelrytter til DR.

Ramt af tragedie
Paris-Roubaix blev ramt af en stor tragedie, idet den 23-årige belgier Michael Goolaerts fik hjertestop under cykelløbet. Søndag aften meddelte hans hold, at han var død på hospitalet i Lille.

– Det er med stor sorg, at vi må meddele, at vores rytter og ven Michael Goolaerts er død. Han døde søndag aften klokken 22.40 på hospitalet i Lille i samvær med sine familiemedlemmer og elskede, som vi har i vores tanker. Han døde af et hjertestop. Alle forsøg på genoplivning var uden nytte, skriver Verandas Willems-Crelan på Twitter.

Sejr til Sagan
Da cykelløbet skulle afgøres, lykkedes det for første gang i for Peter Sagan at køre først over målstregen på velodromen i Roubaix.

Mest læste