Rønne Havn: Vi regner med op mod 100.000 årlige krydstogtgæster
Foto: Justine Hoegh

24. APR 2018 • 07:15 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER

Rønne Havn: Vi regner med op mod 100.000 årlige krydstogtgæster

Udvidelsen af Rønne Havn betyder flere og større krydstogtskibe, og dermed også flere krydstogtgæster. Men bedre havneforhold gør det ikke alene, og som et led i satsningen på krydstogtturismen er fokus derfor nu rettet mod et styrket samarbejde i land.

Derfor har Destination Bornholm og Rønne Havn A/S nu valgt at udvide samarbejdet om krydstogtturismen og har udpeget en krydstogtkoordinator, som bliver Peter Juhl fra Destination Bornholm.

Peter Juhl ser frem til som ny krydstogtkoordinator at styrke det netværk af attraktioner og virksomheder, som har interesse i krydstogtturismen på Bornholm.

– Det er vigtigt, hvordan gæsterne bliver modtaget, når de ankommer, og vi skal blandt andet kigge på de forskellige attraktioners åbningstider og specialtilbud, siger han.

– Det er et meget bredt spektrum af turister, der kommer på krydstogt, så vi skal have øje for, hvad de sætter pris på. Nogle vil for eksempel gerne kunne betale med dollar, og der er også stor forskel på, om folk går ud på egen hånd i byen. De kan have nogle specielle interesser i forhold til kort og til spændende stoppesteder på vejen, hvis de bevæger sig rundt til fods.

Hvor mange krydstogtgæster regner I med, at den nye kaj i Rønne Havn, som er ved at blive anlagt, vil udløse?

– Ser vi fem år frem fra nu af, så regner vi i de prognoser, der er lavet, med, at der vil anløbe op mod 100.000 krydstogtturister hvert år mod knap 30.000 nu. Så det er ret mange flere.

Peter Juhl har igennem mere end tre år haft et tæt parløb med Rønne Havn A/S og andre partnere om markedsføring af Bornholm som krydstogtdestination.


SENESTE NYHEDER

14. DEC 2018 • 15:35 FOR ABONNENTER
Kommunens miljøfolk slås med kæmpe arbejdspukkel
14. DEC 2018 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

13. DEC 2018 • 18:08
Marianne tager afsked med Svaneke

Mest læste