6.679 bornholmere ramt af høfeber: Mange har også astma
Foråret er smukt men irriterende for mange. Foto: Berit Hvassum

24. APR 2018 • 20:39 • AF REDAKTIONEN

6.679 bornholmere ramt af høfeber: Mange har også astma

6.679 bornholmere går en hård tid i møde, når vi for alvor rammer pollensæsonen, og manges høfeber bryder massivt ud med røde, kløende øjne, nys og utilpashed.

Men faktisk er det ikke kun allergi, der kan være generende for de knap 7.000 bornholmere.

For knap hver tredje allergiker, 30 procent, lider faktisk også af astma, fortæller Astma-Allergi Danmark.
Så vejrtrækningsbesvær, følelsen af at være i dårlig form, hoste og trykken for brystet kan faktisk være på grund af astma og ikke nødvendigvis allergi.

Det sætter foreningen fokus på i den kommende måned med kampagnen ”Snot or not”, hvor klinikker og sygehusafdelinger over hele landet, blandt andet på lungemedicinsk ambulatorium, afdeling 2, på Bornholms Hospital, er med til at sprede budskabet.

– Vi er utroligt glade for den lokale involvering i kampagnen Snot or not. Pollenallergi er et stort problem for rigtigt mange danskere, ikke mindst for dem der også har astma. Og med den tilslutning, vi har oplevet til kampagnen, har vi nu mulighed for at få budskabet ud til pollenallergikere i hele Danmark. Det er der mange, der er glade for, siger Anne Holm Hansen, vicedirektør i Astma-Allergi Danmark i en pressemeddelelse.

Kampagnen skal gøre danskere klogere på sammenhængen og opfordre til at gå til lægen, hvis man mærker symptomer. Det er nemlig muligt at leve et aktivt liv, hvis man er velbehandlet, forklarer Astma-Allergi Danmark.

SENESTE NYHEDER

14. DEC 2018 • 15:35 FOR ABONNENTER
Kommunens miljøfolk slås med kæmpe arbejdspukkel
14. DEC 2018 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

13. DEC 2018 • 18:08
Marianne tager afsked med Svaneke

Mest læste