Bornholm som test-ø for grøn energi rykker nærmere

26. APR 2018 • 18:09 • AF JAKOB MARSCHNER

Bornholm som test-ø for grøn energi rykker nærmere

Adskillige måneders bornholmsk lobbyarbejde er kommet tættere på at bære frugt. For Bornholm vil gerne være en national testzone, hvor virksomheder kan teste nye grønne energiformer. Og netop sådan nogle testzoner er til en start en del af regeringens udspil til et nyt energiforlig, der torsdag blev offentliggjort.

– Når jeg læser oplægget, så læser jeg Bornholm flere steder. Nu forestår der et stykke arbejde med at få der til at stå Bornholm endnu flere steder, når det bliver tid til det endelige energiforlig. Så det kører bare, sagde borgmester Winni Grosbøll (S) torsdag aften i kommunalbestyrelsen.

Konkret forslår regeringen at sætte 60 millioner kroner af til testzonerne i 2021.

"Der vil være tale om tilskud til testfaciliteter i stor skala til test af samspil og integration mellem nye teknologiske løsninger, der skal bidrage til udvikling af et sammenhængende og fleksibelt energisystem", hedder det i regeringens udspil til det kommende energiforlig.

"Forskning, udvikling og demonstration af nye grønne løsninger fremmer ikke alene den grønne omstilling i Danmark, det skaber samtidig også grundlag for vækst og arbejdspladser i energisektoren i hele landet og eksport af dansk energiteknologi", skriver regeringen desuden.

SENESTE NYHEDER

19. SEP 2018 • 21:51
Loppeteket er sat til salg
19. SEP 2018 • 18:53 FOR ABONNENTER
Ole vil hjælpe stressramte
19. SEP 2018 • 16:05 FOR ABONNENTER
Stor flisproducent: Vi passer godt på fortidsminderne
19. SEP 2018 • 15:16 FOR ABONNENTER
Skovhjælper: Jeg græd da vi fik besked om lukningen

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste