Arbejdet er i gang: Bornholm får ny naturskøn cykelsti

20. MAJ 2018 • 15:16 • AF PETER TIEMROTH

Arbejdet er i gang: Bornholm får ny naturskøn cykelsti

Omkring 17 millioner kroner er afsat til den cykelvej fra Døndalen til Gudhjem, som man netop er gået gang med opgravninger til. Ifølge planen skal arbejdet være helt færdigt 1. juni 2019.

Den ca. syv km. lange cykelvej finansieres med 80 procent i tilskud fra Transportministeriets Cykelpulje, og projektet er blevet til i samarbejde med Vejdirektoratet for at sikre, at øen fortsat er en attraktiv cykeldestination.

Strækningen forløber fra indkørslen til den eksisterende cykelsti i havsiden ved Døndalen og til Jernkaasvej i Gudhjem og passerer adskillige sprækkedale, hvor de tre største overspændes af broer med Holkabroen som øens længste på omkring 100 meter.

Støttemure

Cykelstierne kan indpasses over broerne, uden at de behøver udvides. Men over de mange mindre sprækkedale vil den øgede vejbredde kræve etablering af støttemure. Ialt omkring en lille kilometer fordelt på hele strækningen.

Fra Døndalen til Helligdommen vil den eksisterende cykelsti i landsiden, blive suppleret med en 1,5 meter bred cykelkantbane i vandsiden, ved at den 7 meter brede vej udvides med 0,5 meter.

Fra Helligdommen til Gudhjem udvides den 8 meter brede vej til 9 meter ved en 1 meter bred sideudvidelse i vandsiden, og det nye vejprofil vil blive afmærket med en 6 meter bred kørebane og en 1,5 meter bred cykelbane i hver side.

Henover Bokul

Generelt er det valgt at sideudvidelserne sker til havsiden, således at man ikke skal ændre ved vejafvandingen ind mod land, hvor der er grøfter, der også optager afstrømningen fra landbrugs-og skovarealerne.

På strækningen gennem det fredede Bokul-område i Gudhjem udvides vejen med en halv meter i begge sider for at minimere terrænændringer mest muligt og alligevel opnå en væsentlig forbedring af trafiksikkerheden, især for cyklister.

SENESTE NYHEDER

23. MAJ 2019 • 09:27 FOR ABONNENTER
Lea står ved forslag om at skære på friskolerne
23. MAJ 2019 • 05:47
Brasserie åbner i Rønne

MEST LÆSTE BORNHOLM

21. MAJ 2019 • 12:03
Flere kender Kofod end Kofod
23. MAJ 2019 • 05:47
Brasserie åbner i Rønne
22. MAJ 2019 • 13:39

Bjergløb begrænser buskørsel

Mest læste