PL Entreprise med nyt flot resultat: Aldrig har vi været så mange medarbejdere
Foto: Berit Hvassum

25. MAJ 2018 • 08:46 • AF TOMMY KAAS

PL Entreprise med nyt flot resultat: Aldrig har vi været så mange medarbejdere

Bornholms største entreprenørvirksomhed PL Entreprise har aflagt et flot regnskab for 2017.

Det betegnes som meget bedre sammenlignet med den generelle danske bygge- og anlægsbranche.

PLE sætter igen i regnskabsåret 2017 rekord på omsætningsniveauet, præsenterer igen et solidt overskud og et historisk højt medarbejderantal, viser firmaets netop offentliggjorte årsregnskab.

Omsætningen landede på over 150 millioner kroner, og selskabet leverede et resultat på 10,8 millioner kroner efter skat.

Ifølge firmaets direktør Jens Koefoed tillægges det, at PLE fortsat har kunnet håndtere den signifikante omsætning, som følge af mange store, bornholmske bygge- og anlægsopgaver, uden at forhøje selskabets faste omkostninger.

– Det er klart, at flere store, bornholmske opgaver er med til at holde omsætningsniveauet på et så højt niveau, forklarer Jens Koefoed, der selv ejer PL Entreprise gennem holdingselskabet Koefoed Holding.

– Men de gode erfaringer fra 2016 har også lært os, at når opgavesammensætningen er optimal, har PLE ressourcerne til at omsætte væsentlig mere, end hvad gennemsnittet har været tidligere.

De positive tendenser gjorde, at virksomheden beskæftigede i alt 187 personer, som på grund af sæsonarbejde svarer til 129 fuldtidsansatte. Det er et rekordhøjt antal medarbejdere for virksomheden.

– Det fine resultat kunne ikke lade sig gøre uden en stor stab af trofaste og dygtige medarbejdere, der altid er villige til at tage en ekstra tørn, når det er nødvendigt, siger Jens Koefoed og sender "et ordentligt klap på skulderen til medarbejderne".

Har investeret 8,5 mio. kr.
Det er blandt andet byggeriet på Campus Bornholm, energirenoveringen på Bornholms Hospital, et større anlægsarbejde på Almegårds Kaserne samt en række andre bygge- og anlægsopgaver, der har bidraget til det gode resultat.

På trods af at forventningerne til aktiviteten i bygge- og anlægssektoren på Bornholm i 2018 er på et faldende niveau, specielt set i forhold til de store bygge- og anlægsprojekter, som nærmer sig sine afslutninger, har PLE fortsat en god ordrebeholdning og en tillid til markedet, der gør, at forventningerne til beskæftigelse og aktivitetsniveau i 2018 bliver nogenlunde som i 2017, fremgår det af årsregnskabet.

– De senere års gode resultater har, med henblik på fortsat at styrke selskabets konkurrencesituation, gjort det muligt at foretage betydelige investeringer i nyt og mere avanceret materiel, hvor der i 2017 således er investeret for i alt 8,5 millioner kroner. I 2017 betalte PLE desuden over tre millioner kroner i skat, oplyser virksomheden.

SENESTE NYHEDER

23. MAJ 2019 • 09:27 FOR ABONNENTER
Lea står ved forslag om at skære på friskolerne
23. MAJ 2019 • 05:47
Brasserie åbner i Rønne

MEST LÆSTE BORNHOLM

21. MAJ 2019 • 12:03
Flere kender Kofod end Kofod
23. MAJ 2019 • 05:47
Brasserie åbner i Rønne
22. MAJ 2019 • 13:39

Bjergløb begrænser buskørsel

Mest læste