Magnus Cort inden dagens mytiske stigning: Jeg kører ikke om kap på Alpe d'Huez
Foto: Astana

19. JUL 2018 • 13:13SPORT • AF RITZAU

Magnus Cort inden dagens mytiske stigning: Jeg kører ikke om kap på Alpe d'Huez

Spørger man garvede Tour de France-ryttere, findes der hårdere og langt mere frygtindgydende stigninger. Men ingen bjerge i cykelsporten er så berømte som Alpe d'Huez.

Det mytiske bjerg med de 21 hårnålesving, der under Tour de France samler hundredtusinder af vildt begejstrede tilskuere, er ganske enkelt noget særligt.

- Det er jo en legendarisk stigning. På papiret er det måske ikke den vildeste, men det er sandsynligvis det sted i verden, man kan samle flest tilskuere til cykelløb, siger Magnus Cort.

Alpe d'Huez lægger målstreg til torsdagens etape, og det bliver første gang, at den 25-årige bornholmer skal køre et rigtigt cykelløb på bjerget.

Men faktisk "tyvstartede" han som teenager på en cykelrejse arrangeret af den tidligere OL-guldvinder Dan Frost.

- Jeg var 16 år og sammen med min far. Jeg var klart den yngste, alle de andre var voksne mænd. Men jeg kom da først op. Denne gang kører jeg nok ikke om kap opad, siger Cort med et grin.

En ryttertype som ham har det bedre i fladt eller kuperet terræn end på 13,8 kilometers klatretur med en gennemsnitlig stigning på 8,1 procent.

Forinden har rytterne trampet sig over både den 26 kilometer lange Col de la Madeleine og den seje, udmarvede Col de la Croix de Fer, som stiger i næsten 30 kilometer.

18. APR 2019 • 10:48

Nyrenoveret kirke genåbnet i dag

18. APR 2019 • 08:46 FOR ABONNENTER

Kommunens flyttebudget skal endevendes

Mest læste

16. APR 2019 • 11:55 FOR ABONNENTER

Europamesteren vendte hjem til Bornholm

14. APR 2019 • 07:50 FOR ABONNENTER

Corts styrke ligger på sofaen