Flere lejeboliger på vej: Bornholms Boligselskab har lejet alt ud
Foto: Allan Rieck

21. JUL 2018 • 05:56 • AF JAKOB MARSCHNER

Flere lejeboliger på vej: Bornholms Boligselskab har lejet alt ud

Selv om Bornholms Boligselskab råder over næsten 1.000 lejeboliger, kan selskabet i dag ikke anvise en bolig med det samme. Alt er lejet ud, og ventelisterne bliver længere.

– Vi har haft fuldt udlejet de sidste mange måneder. Vi har i dag knapt 1.000 lejeboliger rundt på hele øen, og ser en stigende efterspørgsel og dermed længere ventelister på alle vores boligtyper, fortæller Ole Schou Mortensen, der for nylig er trådt til som direktør.

– Vi har rigtigt mange forskellige huse- og lejlighedstyper, lige fra parcelhuse med stor have til hele familien, rækkehus med lille have, ældreboliger og ungdomsboliger, så vi har hele paletten af lejeboliger, siger han.

Det er svært at sige, om den øgede efterspørgsel skyldes, at flere flytter til, eller nærmere at hussalget generelt går godt, og at man dermed let kan sælge sin ejebolig for at flytte til en lejebolig, hvor man slipper for vedligeholdelsen, siger Ole Schou Mortensen.

– Jeg tror det er både og. Vi har mange på venteliste, som bor uden for Bornholm, men får også et stigende antal opskrivninger fra lokale, som ønsker at bruge fritiden på andet end at male og passe en stor have, siger han.

Selskabet vil gerne bygge nyt

Sammenlignet med andre kommuner har Bornholm mange ejer- og få lejeboliger. De fulde huse hos Bornholms Boligselskab peger på at få bygget nogle flere. Det samme gør kommunalbestyrelsens vision om, at 4.000 flere end i dag bor på Bornholm om ti år.

– Når man ikke har flere boliger at leje ud, så begynder vi jo straks at tænke på, om det er muligt at øge antallet af lejeboliger. Flere lejeboliger vil betyde nybyggeri, og vi er allerede i dialog med regionskommunen om at finde egnede placeringer, siger Ole Schou Mortensen.

Han mener samtidig, at det er vigtigt, at der bliver etableret flere lejeboliger uden for Rønne, som kan være med til at holde liv i lokalsamfundene, skolerne og fællesskaberne. Kommunen har siden foråret set nærmere på, hvor man bedst kan opføre nye boliger.

– Beliggenheden er dog vigtig og skal være attraktiv på sin egen måde. Det kan være tæt på skov og strand, mens det for andre er vigtigt, at der kun er cirka 500 meter til indkøbsmulighed, siger Ole Schou Mortensen.

– Vi ser også på de forskellige boligtyper og følger tæt den stigende interesse vi ser for forskellige bo- og seniorbofælleskaber på Bornholm. Det er boligtyper, som vi hos Bornholms Boligselskab allerede har gode erfaringer med.

SENESTE NYHEDER

18. APR 2019 • 23:35SPORT
Nyt stadionnavn til høring

MEST LÆSTE BORNHOLM

17. APR 2019 • 19:53
Kæmpe levering til Rønne Havn
18. APR 2019 • 10:48
Nyrenoveret kirke genåbnet i dag
18. APR 2019 • 10:48

Nyrenoveret kirke genåbnet i dag

18. APR 2019 • 08:46 FOR ABONNENTER

Kommunens flyttebudget skal endevendes

Mest læste

16. APR 2019 • 11:55 FOR ABONNENTER

Europamesteren vendte hjem til Bornholm

14. APR 2019 • 07:50 FOR ABONNENTER

Corts styrke ligger på sofaen