Nu er Hammershus endelig på vej
Kilde: MarineTraffic.com

22. AUG 2018 • 18:14 • AF MADS WESTERMANN

Nu er Hammershus endelig på vej

Meget tyder på, at Bornholmslinjens nye færge, Hammershus, langt om længe er på vej fra værftet i Finland.

Ifølge hjemmesiden MarineTraffic.com har færgen forladt værftet Rauma Marine Construkctions i det sydlige Finland og har sat kursen mod Køge, hvor den ifølge Marine Traffic forventes at ankomme på fredag klokken 7.05 om morgenen.

Ifølge de oprindelige planer skulle Hammershus have været overdraget fra værftet til Bornholmslinjen den 27. juni, men af ukendte årsager har testsejladserne trukket ud.

– Vi har brugt ekstra meget tid på at tjekke alting igennem og være sikre på, at alt var i orden, inden vi overtog, siger PR- og kommunikationschef hos Molslinjen, Jesper Maack, til Bornholms Tidende.

Han fortæller videre, at når Hammershus ankommer til Køge fredag, så er det planen at den skal gennemgås af Søfartsstyrelsen for at få de sidste godkendelser inden den kan gå i drift.

– Når det er på plads, lægger vi en plan for, hvordan vi får den til Rønne og Sassnitz så vi kan tjekke anløb og færgelejer og for hvordan vi får det mandskab ombord, som skal gøre færgen helt klar til passagerer, siger Jesper Maack.

Han afviser, at det bliver et presset program, at nå de sidste prøvesejladser i Rønne og Sassnitz inden færgen skal i drift den 1. september.

– Det bliver bare lidt mere komprimeret, end vi oprindeligt havde planlagt, men alle folk omkring mig tager det roligt, så det gør jeg også, udtaler han til Bornholms Tidende.

Færgen Hammershus' færd mod Køge kan følges på MarineTraffic.com

SENESTE NYHEDER

18. NOV 2018 • 08:18
Kopiband begejstrede publikum
18. NOV 2018 • 07:01 FOR ABONNENTER
12-tals-pigen fra Nylars fandt 10 nye arter
18. NOV 2018 • 06:38
Julen er startet hos Hjorth

MEST LÆSTE BORNHOLM

Mest læste

16. NOV 2018 • 18:55 FOR ABONNENTER

Spændende avlshingst flytter til Bornholm

15. NOV 2018 • 16:45 FOR ABONNENTER

Toft tror på titlen