Rasmus Quaade skifter til ambitiøst dansk hold
Arkivfoto

5. SEP 2018 • 10:49SPORT • AF KASPER RASMUSSEN

Rasmus Quaade skifter til ambitiøst dansk hold

Tirsdag meddelte BHS-Almeborg, at Rasmus Quaade forlader BHS-Almeborg efter denne sæson for at forfølge en karriere som professionel cykelrytter, og i dag blev hans nye hold så afsløret.

Det bliver det storsatsende danske cykelhold Riwal Ceramicspeed Cycling Team, som fremover får glæde af Rasmus Quaade. Det har holdet netop offentliggjort.

BHS-Almeborg rytteren Rasmus Quaade ser det som en stor chance, og selvom han er ærgerlig over at måtte sige farvel til BHS-Almeborg, var det en chance, at han ikke kunne sige nej til:

– Det er en kæmpe chance for mig. Jeg er jo en smule gammel efterhånden, så at få den her chance på denne tid af min karriere, det er meget specielt. Og derfor er jeg også meget stolt over at få den, fortæller 28-årige Rasmus Quaade til Bornholms Tidende.

Ifølge Quaade kommer chancen efter hans bedste sæson nogensinde, hvor det blandt andet er blevet til en samlet andenplads i Post Nord Danmark Rundt, en UCI 1.1. sejr, en bronzemedalje til DM i enkeltstart samt et generelt fantastisk flot forår.

– På landevejene har det været mit bedste år nogensinde. Det kan man ikke komme udenom, siger Rasmus Quaade, som tildeler en stor del af æren til BHS-Almeborg Bornholm:

– De har formået at skabe et sammenhold blandt rytterne, som har været med til at skabe resultaterne. Alle kørte for hinanden på holdet, og vi tog jo kampen op med nogle af de store hold med et langt mindre budget end deres, siger Rasmus Quaade, som også gerne vil takke sponsorerne på det bornholmske cykelhold, som har været en stor støtte.

Han erkender derfor, at han kommer til at savne rytterne og folkene omkring BHS-Almeborg:

– Selvom det selvfølgelig er med vemod, at jeg skifter, så var chancen så stor, at jeg ikke kunne takke nej. Jeg glæder mig til at prøve mig selv af på et endnu højere niveau. Da jeg fik kontrakten på plads i mandags, var jeg helt rundtosset, og jeg kunne slet ikke tage stilling til noget, fortæller Rasmus Quaade.

Og det er et ambitiøst hold, som han nu skifter til.

Riwal CeramicSpeed er klar til at skifte status fra kontinentalhold til prokontinental fra 2019-sæsonen. Det fortalte Chris Anker Sørensen for nyligt, der udover at være cykelrytter også er medejer af holdet. Ifølge Chris Anker er økonomien på plads, så nu er det op til Den Internationale Cykelunion (UCI) at godkende projektet endeligt - en godkendelse, der først sker efter den 1. oktober, hvor holdene har den sidste og afgørende deadline.

og Rasmus Quaade regner bestemt med, at han får lov at køre sin chance på holdet:

– Vi har snakket lidt om min rolle. jeg har jo vist, at jeg kan være på højeste niveau i år. Så jeg skal nok få lov at få chancen, men det bliver jo ikke hver gang. Jeg skifter jo heller ikke bare, for at køre og hygge mig, siger Rasmus Quaade, som glæder sig til at vende tilbage til holdet, som han også kørte for tilbage i 2011.

Han har skrevet en etårig Prokontinentalkontrakt med Riwal.


19. JUL 2019 • 05:47

Bia-Lid bliver privatbolig

18. JUL 2019 • 19:55 FOR ABONNENTER

Nu kører toget: Kulturhuset vil købe pakhus

18. JUL 2019 • 18:10

Affaldskaos ved strand afværget

Mest læste