Kagekonkurrence skal samle byen
Arkivfoto

13. SEP 2018 • 19:22 • AF NIELS EBDRUP

Kagekonkurrence skal samle byen

Tv-serien om den engelske kriminalkommissær Barnaby har gang på gang vist, at mord kan være ganske hyggelige. Men hvad sker der, hvis man fjerner mordet fra Barnaby? Jo, så står man tilbage med hyggen, en lille by og en kagebagekonkurrence – og det kan nok fortrylle de fleste.

I hvert fald Christina Schwartz, der selv har oplevet stemningen i de små engelske byer, der har være inspirationen til Midsomer-området i Barnaby-serien. Hun vil gerne være med til at genskabe den hyggelige stemning i Gudhjem. Derfor starter hun nu en kagebagekonkurrence i byen.

– Jeg har rejst meget i England. Der er så hyggeligt i de små landsbyer. De har en masse konkurrencer at være fælles om. Mændene kommer med den største gulerod, og damerne kommer med kager. Jeg synes, det kunne være så hyggeligt, hvis alle kvinderne i Gudhjem en gang om året kommer med en kage. Så laver vi en vandrepokal for flotteste kage, hvor man kan få sit navn på. Det kunne være lidt sjovt, hyggeligt og noget, byen kunne være fælles om, siger Christina Schwartz.

Også for de kagesultne

Årets kagebagekonkurrence er allerede planlagt, og den skal finde sted lørdag 29. september i Atlanten på Nørresand Havn. Foruden konkurrencen vil der også være mulighed for at spise de kager, der deltager.

– Dem, der kommer med en kage, skal betale 10 kroner, og dem, der bare gerne vil spise kage, skal betale 30 kroner, fortæller Christina Schwartz, der understreger, at man bestemt ikke behøver være mesterbager for at deltage i konkurrencen – det handler om at være med og have det sjovt.

Temaet er høst

Der er blevet valgt et tema for årets kager. Meget oplagt er temaet høst/efterår.

– Vi har jo Oluf Høst og familien Høst i Gudhjem, men det er ikke dem, der skal være udgangspunkt for kagerne. Det skal være efterårskager. På dagen kommer man med sin kage og stiller den i Atlanten – det lille skur på Nørresand. Så skærer man to stykker ud. Et til mig og et til min meddommer, Sara Tangø. Vi bedømmer kagerne ud fra, hvor tæt de kommer på efterårs-temaet. Og så skal de naturligvis smage godt, siger Christina Schwartz.

Pengene fra arrangementet går til præmier, nemlig vandrepokalen og et gavekort til en af Gudhjems restauranter, som vinderen af kagebagekonkurrencen modtager.
– Det er tænkt som noget hyggelig, byen kan være fælles om. Så håber vi bare, at der ikke sker nogen mord af den grund, siger Christina Schwartz med et grin.

SENESTE NYHEDER

20. JUL 2019 • 20:16 FOR ABONNENTER
Det er jo dig fra 'Landmand søger kærlighed'
20. JUL 2019 • 19:19 FOR ABONNENTER
Nyt populært koncept: Turister overnatter i baghaverne
20. JUL 2019 • 17:19 FOR ABONNENTER
Farverigt galleri er åbnet i Rønne
20. JUL 2019 • 16:10 FOR ABONNENTER
Feltpræst siger farvel til Afghanistan
20. JUL 2019 • 13:15
16-årig anholdt for knivstik

MEST LÆSTE BORNHOLM

19. JUL 2019 • 05:47
Bia-Lid bliver privatbolig
20. JUL 2019 • 06:39
Lejr sikrer sig mod terror
19. JUL 2019 • 09:42
Badning frarådes ved Tejn Lagune

Mest læste