2248 underskrifter til skovhjælperne: Vi kæmper til den bitre ende
Underskriftindsamling til Almindingsløbet. Foto: Berit Hvassum

25. SEP 2018 • 11:40 • AF MARIE HOFMAN

2248 underskrifter til skovhjælperne: Vi kæmper til den bitre ende

2248 underskrifter. Sådan lyder tallet i skrivende stund fra gruppen 'Bevar skovhjælperne på Bornholm'.

Gruppen mødte op til torsdagens kommunalbestyrelsesmøde med 1200 underskrifter. Men efter weekenden, hvor der blev samlet underskrifter ind til lørdagens Almindingsløb, er man altså nu tæt på en fordobling.

Og dét glæder Linda Henriksen, der var med lørdag. Hendes søn Martin Henriksen er en del af det kommunale Skovhjælperprojektet, og hun er derfor også aktiv i gruppen.

– Mange stod faktisk i kø for at skrive under, siger hun.

Sagen strækker sig tilbage over de seneste ugers protester mod kommunens flytning af Skovhjælperprojektet - et socialt projekt, der siden 2009 har beskæftiget syv udviklingshæmmede med driftsopgaver i Ekkodalen.

Efter det kommunale budgetforliget kom det frem, at kommunalbestyrelsen ønskede at rykke de syv borgere til Team Østergade for at spare 600.000 kroner. Og det har vakt massive folkeprotester.

For Linda Henriksen er det vigtigt at fastholde at komme igennem til poltikerne.

– Vi vil kæmpe simpelthen - politkerne må få øjnene op og se, at det her ødelægger nogle menneskers liv. Nu skal de til at starte helt forfra i Østergade, og så vil de sygne hen alle sammen. Det kan ikke være rigtigt, at man skal løbe panden mod en mur, for at få politikerne i tale, siger hun.

Hun understreger derfor også, at man vil i hvert fald vil fortsætte med at samle underskrifter tre uger endnu - for sagen er langt fra afsluttet.

– Den er ikke lukket - i hvert fald ikke fra vores side - vi vil i dialog med politikerne. Så vi fortsætter til den bitre ende, siger Linda Henriksen.


SENESTE NYHEDER

25. AUG 2019 • 00:17 FOR ABONNENTER
Dramatisk første afsnit af bornholmernes historie
24. AUG 2019 • 19:53 FOR ABONNENTER
Bornholms frugtavlere er udfordret: Høsten ser ikke god ud
24. AUG 2019 • 17:54SPORT
Fire point mod Kastrup og Skjold

MEST LÆSTE BORNHOLM

23. AUG 2019 • 17:51
Klemensker får et madpakkehus

Mest læste