Farligt kryds har høj prioritet: Et lyskryds er den bedste løsning
Foto: Jens-Erik Larsen

14. OKT 2018 • 20:02 • AF ELISABETH KROGH

Farligt kryds har høj prioritet: Et lyskryds er den bedste løsning

Netto-krydset i Nexø – krydset Andersen Nexøvej/Sdr. Landevej – er i dag farligt for særligt cyklister, og derfor glæder det kommunalbestyrelsesmedlem, Per Ole Petersen (S), at en sikring af krydset er med som en af de højest prioriterede opgaver i kommunen nye trafikplan.

I trafikplanen peges på to muligheder for at gøre Netto-krydset mere sikkert. Enten en rundkørsel eller en trafikregulering.

Per Ole Petersen mener, at lysregulering af krydset er den bedste løsning.

– Det er mit indtryk, at vi efterhånden med de mange rundkørsler, der er etableret igennem de seneste årrækker, har fået et godt indtryk af, hvor usikre trafikanterne er i rundkørsler. I de nyeste rundkørsler – vel især Ndr. Kystvej – Haslevej i Rønne sker der jo uheld – på trods af, at det netop var argumentet for at fjerne lyskrydset – at en rundkørsel var meget mere uheldsforebyggende, mener Per Ole Petersen, og peger på, at det især er de bløde trafikanter, der er i fare.

– Og bløde trafikanter er der mange af i Netto-krydset om sommeren, fordi cykelvejen fra Nexø til Balka og videre ud mod Snogebæk og Dueodde også skærer igennem krydset.

Mest læste