Lea vil have ministeren på banen: Sag om færgens t-foil er stærkt problematisk
Foto: Berit Hvassum

15. NOV 2018 • 14:55 • AF MADS WESTERMANN OG JAKOB MARSCHNER

Lea vil have ministeren på banen: Sag om færgens t-foil er stærkt problematisk

Folketingsmedlem Lea Wermelin (S) mener, at transportministeren må gå ind i sagen, efter at Bornholms Tidende torsdag kunne fortælle, at Express 1 ikke er den samme færge, som Molslinjen bød ind med, og som kontrakten med staten beskriver.

Forskellen er, at både kontrakten og Molslinjens budmateriale viser Express 1 med den t-foil stabilisator, der forbedrer skibets stabilitet i høje bølger – men at Express 1 sejler uden t-foil mellem Rønne og Ystad, fordi den blev afmonteret i 2012.

– Det her rejser virkelig mange spørgsmål i forhold til Molslinjens udlægning hidtil. De må jo vide, hvad det er for noget materiel, de har budt ind med, siger Lea Wermelin.

Bornholms socialdemokratiske folketingsmedlem hæfter sig ved, at t-foil stabilisatoren kunne have sikret færre aflyste afgange end de 30, som det hidtil er blevet til, efter at Molslinjen overtog sejladsen til Bornholm.

– Når t-foil stabilisatoren kan forbedre regulariteten, og når netop regulariteten var punkt 1 på dagsordenen, da vi mødtes med Molslinjen i Trafikkontaktrådet, bliver det endnu mere besynderligt at finde ud af, at de sejler med et andet materiel end det, som de bød ind på opgaven med, siger hun.

– Det er stærkt problematisk, særligt når det lader til, at t-foil stabilisatoren er en af de vigtigste forudsætninger for, at Express 1 kan sejle lige så stabilt og regelmæssigt som Leonora Christina. Så står vi med et stort problem her.

– Nu er der spurgt ind til regulariteten adskillige gange, og nu er vi der, hvor Molslinjen må forklare sig, og hvor vi må sige "Stop en halv. Her er noget, som ministeren må forholde sig til", siger Lea Wermelin.

SENESTE NYHEDER

MEST LÆSTE BORNHOLM

18. MAJ 2019 • 19:26
Ny legeplads indviet i Rønne
18. MAJ 2019 • 17:20 FOR ABONNENTER

Pinds perspektiv: Vinteren kommer

Mest læste