VM-guldet skal løfte bornholmsk håndbold

28. JAN 2019 • 09:53SPORT • AF KASPER RASMUSSEN

VM-guldet skal løfte bornholmsk håndbold

Danmark er verdensmester i herrehåndbold for første gang nogensinde. En lang rejse mod guldet sluttede søndag med den 10. sejr i træk. Norge blev besejret 31-22.

Tre gange tidligere er det kikset. I årene 1967, 2011 og 2013 tabte Danmark en VM-finale, men endelig kan det danske landshold kalde sig verdensmestre – og på hvilken måde.

I fjerde forsøg tog Danmark sejren i en VM-finale på overlegen vis i en historisk præstation. Det har skabt stor glæde blandt et par bornholmske håndboldtrænere, som jubler med landsholdet. Nu håber de, at succesen kan smitte af på håndbolden på Bornholm, som længe har haft det svært.

– Det er kæmpestort for dansk håndbold, at vi nu er verdensmestre for første gang. For spillerne må det være en drøm, der går i opfyldelse, siger Michael Mortensen, træner for Viking Rønnes tophold i serie 1.

Han var selv til stede i Boxen i Herning i onsdags, da Danmark slog Sverige.

– Det var en stor oplevelse. Da der manglede fem minutter af kampen, rejste de 15.000 tilskuere sig op og begyndte at klappe, det var helt vildt.

Træneren for Team Bornholms U18-drenge, Niels Koefoed, er enig i, at det var en kæmpe stor triumf for dansk håndbold, vi var vidne til søndag aften. Han håber, at sejren vil kunne mærkes på håndbolden på Bornholm.

– Jeg håber, at VM-guldet vil give en opblomstring til håndbolden generelt, og specielt på Bornholm. Vi har haft det svært i en periode. Nu håber jeg, vi får lidt flere nye spillere i klubberne. Vi er i hvert fald klar til at tage imod interesserede, forsikrer Niels Koefoed.

Han var sammen med sin familie i Herning for at se kampen mod Ungarn.

– Det var helt fantastisk. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Folk var ellevilde, og der var en fantastisk stemning fra start til slut.

Michael Mortensen i Rønne deler håbet om, at VM-guldet kan være med til at skaffe flere medlemmer i klubberne.

– Jeg håber selvfølgelig, at den her store sejr for hele Danmark, kan give et boost til håndbolden, det er klart, siger Michael Mortensen.


SENESTE NYHEDER

20. JUL 2019 • 20:16 FOR ABONNENTER
Det er jo dig fra 'Landmand søger kærlighed'
20. JUL 2019 • 19:19 FOR ABONNENTER
Nyt populært koncept: Turister overnatter i baghaverne
20. JUL 2019 • 17:19 FOR ABONNENTER
Farverigt galleri er åbnet i Rønne
20. JUL 2019 • 16:10 FOR ABONNENTER
Feltpræst siger farvel til Afghanistan
20. JUL 2019 • 13:15
16-årig anholdt for knivstik

Mest læste