Badmintonikon kommer til Bornholm

31. JAN 2019 • 11:39SPORT • AF KASPER RASMUSSEN

Badmintonikon kommer til Bornholm

Bornholm får lørdag besøg af en af landets største badmintonstjerner, Peter Gade. Han har nemlig sagt ja til at komme og lave træningsworkshop for øens unge badmintonspillere, og det er noget, som kan mærkes ude i klubberne.

Her har man nemlig mange steder afsluttet de seneste træninger med med at snakke om Peter Gades kommende besøg og genset klip fra hans fantastiske karriere, hvor Gade formåede at vinde stort set alle de priser og titler, der er værd at vinde som badmintonspiller.

– Der er ingen tvivl om, at vi voksne kender Peter Gade bedst – og det skal da ikke være nogen hemmelighed, at vi bestemt glæder os rigtig meget til at møde Peter på lørdag. Men alle vores unge spillere glæder sig også, og de begynder at forstå, at det er lidt af en legende, vi får besøg af, siger formand for DGI Bornholms badmintonudvalg Lars Christiansen i en pressemeddelse.

Idrætskonsulent for DGI Bornholm, Kasper Fruergaard Nissen, ser også frem til det fine besøg.

– Det har taget os lang tid at få Peter Gade til Bornholm, idet han jo er en yderst travl herre med mange jern i ilden, siger Kasper Fruergaard Nissen.

Peter Gade starter sit besøg med at holde et mindre foredrag lørdag klokken 12 i Bornholm Idræts og Kulturcenter i Allinge, hvor alle er velkomne.

Herefter vil den tidligere badmintonstjerne holde en workshop for øens yngste badmintonspillere - årgangene U9/U11/U13. Senere gentager Gade workshoppen i Rønne for årgangene U13/U15/U17 og U19-spillere.

– I mange år rejste Peter Gade verden rundt i jagten på de største trofæer som spiller, hvor han blandt andet nåede at vinde fem VM-medaljer og den prestigefyldte All England-titel. Det bliver en stor fornøjelse at byde Peter Gade velkommen på Bornholm, fortæller Lars Christiansen.

Det fine besøg er en del af den genrejsning af badmintonsporten på Bornholm, som ses i disse år, hvor flere og flere unge har fået øjnene op for ketchersporten.

Ifølge formanden for DGI Bornholms badmintonudvalg er der ambitiøse initiativer på vej for øens unge spillere.

– Vi har store planer, og det varer ikke længe før, at vi også kan afsløre noget helt nyt. Uden at sige for meget, så kommer det til at handle om alle pigespillerne på øen. Der har vi noget helt særligt i skuffen, som vi glæder os til at fortælle mere om lidt senere, fortæller Lars Christiansen.

Og ifølge Kasper Fruergaard Nissen er der stor interesse for de nye initiativer.

– Vi oplever en utrolig stor interesse for badminton i disse år. det er som om at sporten lige nu rider på noget af en gylden bølge, og jeg tror at mange forældre har fået øjnene op for de gode ting som badmintonsporten byder på, siger Kasper Fruergaard Nissen.

Det er 2.gang at DGI Bornholms badmintonudvalg afholder overnatningstræf, og ifølge Kasper Fruergaard Nissen og Lars Christiansen vil det fremover blive en tilbagevendende begivenhed, hvor øens unge spillere kan skabe venskaber på tværs af klubberne.


14. OKT 2019 • 07:08

Banen er pakket sammen

Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet