Nej til dobbeltmandater i DBU-toppen kan tvinge formand til et svært valg
Lars Albæk må formentlig forlade posten, hvis han ønsker at fortsætte som formand for DBU Bredde. Foto: Jens-Erik Larsen

14. FEB 2019 • 18:16SPORT • AF KJELD LUNDBÆK

Nej til dobbeltmandater i DBU-toppen kan tvinge formand til et svært valg

Når DBU Bornholms repræsentantskab næste torsdag mødes i Allinge, skal de lokale fodboldledere blandt andet tage stilling til en principerklæring, der "uddyber det fælles politiske afsæt for alle lokalunioners fortsatte deltagelse i reformarbejdet".

Med det omtalte reformarbejde henvises der til den proces, der lige nu er i gang med henblik på at oprette den DBU Bredde-afdeling, som skal træde i stedet for Foreningen af Lokalunioner (FLU), og som fremover skal varetage alle breddefodboldens interesser i forhold til Dansk Boldspil-Union.

Hvor FLU hidtil har været en forening, som ingen har taget rigtig alvorligt, skal DBU Bredde, lige nu med bornholmske Lars Albæk som formand, i den nye DBU-struktur være en politisk organisation på lige fod med divisionsklubberne i DBU Elite.

Af lokal bornholmsk interesse er især, at DBU Bredde så vidt muligt vil undgå politiske dobbeltmandater "for at styrke transparens, adgang for flere talenter samt diversitet i køn, alder og etnicitet". Det kan betyde et farvel til Lars Albæk som DBU Bornholm-formand med virkning fra 2020, eftersom det ligger i kortene, at han fortsætter som formand for DBU Bredde.

Derimod får Lars Albæk næppe plads i den nye, noget smallere DBU-bestyrelse. Hidtil har formændene for lokalunionerne været fødte medlemmer af DBU's bestyrelse, men i den ny DBU-struktur får DBU Bredde kun tre pladser. Og her peger de store unioner næppe på Lars Albæk, selv om han kompetencemæssigt er omgivet af stor respekt i formandsgruppen.

Reformarbejdet omkring DBU Bredde forventes afsluttet og godkendt på lokalunionernes repræsentantskabsmøder i 1. kvartal 2020.

23. MAJ 2019 • 11:08 FOR ABONNENTER

Ret til tidligere pension for visse faggrupper?

23. MAJ 2019 • 09:27 FOR ABONNENTER

Lea står ved forslag om at skære på friskolerne

Mest læste