Dronningen til Britta fra Aakirkeby: Hils – det er ved at være længe siden
Eget foto

20. FEB 2019 • 21:19 • AF ANETTE VESTERGAARD

Dronningen til Britta fra Aakirkeby: Hils – det er ved at være længe siden

Britta Pedersen, medarbejder på plejecenteret på Paradisvej 11 i Rønne, tilbragte i januar tre minutter i selskab med Hendes Majestæt Dronning Margrethe. Helt alene.

– Det var helt fantastisk. Jeg er så stolt over, at hun er vores dronning, fortæller Britta Pedersen, der modtog fortjenstmedaljen i sølv tilbage i november.

Den 21. januar mødte hun op på Christiansborg sammen med 83 andre, der ligeledes skulle i audiens hos Dronningen for at takke for medaljen.

Det har Britta Pedersen fra Aakirkeby ikke fortrudt et sekund.

– Jeg ventede godt nok i 4,5 time, men så snakkede jeg med de andre, og det fik nerverne til at falde lidt til ro, fortæller Britta Pedersen, der sammenlagt har arbejdet i kommunen i 40 år. Først som hjemmehjælper, så som aftenvagt i døgnplejen og nu som sosu-assistent på plejecentret i Rønne.

Det kom bag på Britta Pedersen, at dronningen var så smilende og lyttende og behagelig at tale med. Men den største overraskelse var nok majestætens afskedssalut.

– Da audiensen var ved at være slut, sagde hun: ”Hils i Aaker”.

Britta Pedersen er ikke helt klar over, hvordan dronningen var opdateret på hendes privatadresse. Men i begyndelsen af audiensen, da Britta Pedersen oplyste, at hun kom fra Bornholm, svarede Dronningen: ”Jeg må snart derover igen. Det er ved at være længe siden.”

SENESTE NYHEDER

22. MAR 2019 • 19:45 FOR ABONNENTER
Ærkefjenderne bør heppe på hinanden
22. MAR 2019 • 18:24 FOR ABONNENTER
Ny bålhytte ventes færdig inden sommer

MEST LÆSTE BORNHOLM

21. MAR 2019 • 07:01
Huset er væk
21. MAR 2019 • 12:08
DF: Man tager sig til hovedet

Mest læste