Viking Rønne endnu tættere på oprykning
Jacob Mortensen scorede tre mål i lørdagens kamp mod PAN Håndbold. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

16. MAR 2019 • 16:40SPORT • AF KJELD LUNDBÆK

Viking Rønne endnu tættere på oprykning

HÅNDBOLD: Serie 1, mænd: Viking Rønne – PAN Håndbold 25-20 (10-8)
Mål for Viking Rønne: Kristen Harild 7, Jacob Ovesen 5 (2), Max Hansen 5, Jacob Mortensen 3, Oliver Koefoed 2, Marco Hansen 1, Frederik Vest 1 og Anton Kure 1

Udvisninger: Viking Rønne 4, PAN Håndbold ingen

Dommere: Lars Trust og Jørn Bjerrum Hansen/Kenneth Haagensen. JBH måtte udgå i pausen med en skade i det ene lårMed en sejr på 25-20 i lørdagens opgør mod konkurrenterne på tredjepladsen, PAN Håndbold, kom Viking Rønne endnu tættere på den oprykning til Kvalifikationsrækken, som bornholmerne har haft som det store mål for denne sæson.

Viking Rønne er nu tre point foran PAN Håndbold, der har spillet to kampe mere end bornholmerne, og da Viking Rønne mangler at spille fem kampe - PAN Håndbold kun tre, bliver det efterhånden svært at tro på andet end en bornholmsk oprykning.

Lige nu fører VHC/Vidar Serie 1-rækken med to point, men Vanløse-mandskabet har spillet hele tre kampe mere end Viking Rønne og kan desuden ikke rykke op, da klubben i forvejen har et hold i Kvalifikationsrækken, som ikke ligger til oprykning.

1. halvleg præget af nerver

Lørdagens kamp i Rønne Idrætshal var ikke den bedste, Viking Rønne har spillet i denne sæson. Første halvleg var præget af nervøsitet, mange fejlafleveringer og store problemer med at komme til ordentlige afslutninger.

Dommerne var heller ikke Viking Rønne venligt stemt. Efter blot 18 minutters spil blev hjemmeholdet ramt af den tredje udvisning, mens meget voldsommere tacklinger i den anden ende af banen ikke blev straffet på samme måde. Desuden blev Viking Rønne snydt for et par oplagte straffekast.

Trods den megen modgang lykkedes det alligevel Viking Rønne at gå til pausen med en føring på 10-8, men det var også det bedste, der var at sige om den bornholmske indsats i de første 30 minutter.

Så kom anderledes gang i kampen i 2. halvleg. Viking Rønne kom foran 12-9 og 13-10, men PAN Håndbold fik udlignet til 13-13 og senere også 14-14, inden hjemmeholdet begyndte at trække fra på en klart bedre fysik og flot målmandsspil af unge Jannik Dam.

Der skulle gå tre kvarter, før Viking Rønne fik det første straffekast, men så fik de også to på stribe, som Jacob Ovesen sikkert udnyttede til en føring på 19-14. Det blev også 23-15 til bornholmerne, inden de til sidst lod PAN Håndbold score en række hurtige mål.

Nærmere end 23-19 og 24-20 kom gæsterne dog ikke, men i samme periode misbrugte PAN Håndbold et straffekast, ligesom de også fik et mål annulleret for overtrådt. Den slags udfald har Viking Rønne ikke råd til, hvis de rykker op, men sejren på 25-20 var aldrig i fare.

Viking Rønne fik aldrig gang i kontraspillet, ligesom langskytterne med Kristen Harild var længe om at få skudt sig ind. Som så ofte kom Harild dog flot tilbage i 2. halvleg, og på den måde blev han alligevel bornholmsk topscorer med syv mål.

Viking Rønne og PAN Håndbold spiller igen i Rønne Idrætshal søndag kl. 10.15SENESTE NYHEDER

17. JUN 2019 • 19:33 FOR ABONNENTER
'Det vildeste jeg nogensinde har oplevet'
17. JUN 2019 • 17:34 FOR ABONNENTER
Strømførende duo fik travlt i styrtregnen
17. JUN 2019 • 16:21 FOR ABONNENTER
Studerende regnede den ud og stak af til Rønne
17. JUN 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE SPORT

Mest læste