Bornholms historie bliver teater: Det bliver ikke 100 procent korrekt

18. MAR 2019 • 18:41 • AF JAKOB MARSCHNER

Bornholms historie bliver teater: Det bliver ikke 100 procent korrekt

Tre markante perioder af Bornholms nyere historie bliver til tre teaterstykker, som Bornholms Teater vil sætte op sammen med Bornholms Museum.

Teatret kalder projektet Bornholmerkrøniken, og det første af de tre nyskrevne stykker vil rulle over scenen i sensommeren. Det får titlen Besat og vil handle om majdagene i 1945, hvor resten af Danmark blev befriet, mens Rønne og Nexø blev bombet af Sovjetunionen, der herefter satte sig på øen.

I sensomrene 2020 og 2021 fortsætter serien af teaterstykker med først et stykke om fiskeriets guldalder og nedtur, dernæst et stykke om finanskrisen og snevintrene for knapt ti år siden.

Teaterchef Jens Svane Boutrup indviede ved et foredrag lørdag på Bornholms Museum en del af publikum i nogle af de tanker, som teatret har gjort sig om Bornholmerkrøniken.

– Vi kommer ikke til at lave en 100 procent historisk korrekt gengivelse af de enkelte begivenheder. Det bliver lidt mere følelsesladet, det vi skal beskæftige os med, sagde han.

– Bornholmerkrøniken skal ikke så meget handle om, hvad der faktuelt skete, men mere om følelser og oplevelser af, hvad der skete. Vi har skullet finde ud af, hvordan man griber historisk stof an, så det egner sig til teaterrummet, sagde Jens Svane Boutrup.

18. JUL 2019 • 10:10 FOR ABONNENTER

Morten Riis vil bygge havvindmøllepark ud for Arnager

18. JUL 2019 • 07:17 FOR ABONNENTER

Antallet af rotteanmeldelser er styrtdykket

Mest læste