Møde om musiktilbud til unge i udkanten: Kulturministeren roser lokale ildsjæle
Nicklas Bergmann (tv.), Jonas Bergmann og Tobias Brandt Krähmer (th.) mødtes mandag aften med kulturminister Mette Bock (LA). Privatfoto

19. MAR 2019 • 11:23 • AF MIE MØLBAK

Møde om musiktilbud til unge i udkanten: Kulturministeren roser lokale ildsjæle

Det var en stor aften for ildsjælene bag Dance Vibration, da de mandag aften kunne sætte sig over for kulturminister Mette Bock (LA) og diskutere kulturtilbud for unge uden for landets største byer.

– Det var et meget afslappet og åbent møde. Et slags mini-topmøde. Vi snakkede om alle problematikkerne, og hun lyttede og var meget interesseret i forholdene på Bornholm og i Udkantsdanmark generelt, siger Tobias Brandt Krähmer, der er formand for Dance Vibration.

Ud over formanden var næstformand Jonas Bergmann og kreativ repræsentant Nicklas Bergmann med til mødet, det blev holdt på Hotel Griffen i Rønne.

– Vi ser, at ungdomskulturen forsvinder mere og mere her på Bornholm. Det skyldes for det første, at mange flytter, men også at aktørerne stræber efter at nå et ældre publikum, så de unge simpelthen bliver overset. Det gjorde vi klart for ministeren, at Dance Vibration gerne vil lave om på. Det synes hun, er rigtig fantastisk, siger Tobias Brandt Krähmer.

Dance Vibration så blandt andet gerne, at det var muligt for en bredere gruppe af aktører at få tilskud til musikevents.

– Som regionalt spillested får Musikhuzet millioner i tilskud fra staten og kommunen, men har ikke mange tilbud til den yngre målgruppe, mener Dance Vibrations' formand, der havde forberedt sig til mødet med ministeren ved at tale med andre af de mindre aktører.

– Hvis man fordeler de her midler, får vi mulighed for at få et bredere kulturliv på Bornholm, siger Tobias Brandt Krähmer.

Dance Vibration efterlyser også bedre muligheder for unge musikere, der gerne vil producere musik. Der mangler blandt andet øvelokaler, lyder det.

– Efter musikskolen er der ingen steder for de unge her på Bornholm, og så går de i stå. Der er rigtig mange unge, der ikke kan komme videre med deres egen musik, og det er jo ærgerligt, siger Tobias Brandt Krähmer.

Han forlod ministermødet med en god fornemmelse.

– Vi har vist, at der er muligheder i Udkantsdanmark, og at man sagtens kan have flere aktører. Vi har fortalt, at vi unge har slået os sammen, fordi vi gerne vil noget andet, end det der var før. Kulturministeren var utrolig åben og ligefrem, og vi fik rigtig meget ros for vores arbejde.

Dance Vibration vil snart tage en tur forbi Kulturministeriet for at se, hvordan det arbejder. Desuden planlægger sammenslutningen at holde kontakten med Mette Bock.
Dance Vibration
Dance Vibration er en sammenslutning af dj's, musikproducenter og arrangører på Bornholm.
Målet er at skabe et bredt udbud af musik-arrangementer for et yngre publikum.
Sammenslutningen står bag arrangementer som Summer Vibes, koncert med DJ Aligator og Dream Forest.
Dance Vibration består i dag af omkring 17 frivillige.

SENESTE NYHEDER

18. JUL 2019 • 10:10 FOR ABONNENTER
Morten Riis vil bygge havvindmøllepark ud for Arnager
18. JUL 2019 • 07:17 FOR ABONNENTER
Antallet af rotteanmeldelser er styrtdykket
17. JUL 2019 • 17:20
Nexøs byfest får dansetelt

MEST LÆSTE BORNHOLM

17. JUL 2019 • 11:14
Jensen opsiger 67 medarbejdere
17. JUL 2019 • 08:01
Brand opstod under madlavning

Mest læste