Blodrødt kommunebudget kan få store følger næste år

19. MAR 2019 • 17:42 • AF JAKOB MARSCHNER

Blodrødt kommunebudget kan få store følger næste år

102 millioner kroner. Så stort et minus regner regionskommunens økonomer i øjeblikket med på næste års budget.

Det kan komme til at udskyde anlægget af en ny børnehave i Rønne og områdefornyelsen i Aakirkeby og Nexø. Heller ikke næste fase i at samle kommunens administration på færre adresser er der sat penge af til i øjeblikket. Minusset ser ud til at blive større, hvis et eller flere af de projekter også skal i gang som planlagt næste år.

Også et såkaldt kvalificeret ansættelsesstop er blandt de ideer, som kommunens direktion har oppe. Det vil indebære, at direktionen skal godkende hver enkelt ledig stilling, før den bliver genbesat.

En anden mulig måde at spare penge på er at udskyde anlægsarbejder, der var planlagt til at finde sted næste år. Ligesom kommunens direktionen også tilbyder at sætte initiativer i gang, der vil indebære, at der bliver sparet fra samme øjeblik, hvor nytårsklokkerne ringer 2020 i gang.

Det fremgår altsammen af baggrundsmaterialet til en sag, som kommunens økonomiudvalg behandler på sit møde i morgen.

Der er dog håb for, at den største post på i alt 64 millioner kroner bliver taget af bordet igen. Som Bornholms Tidende kunne fortælle i sidste uge, tyder tal fra Danmarks Statistik på, at der er tale om en fejl, når Bornholm netop nu står til at miste 64 millioner fra statens pulje til kommuner, der har mistet indbyggere.

Derimod står Frederiksberg og Gentofte kommuner netop nu til hver at modtage over 100 millioner kroner fra puljen. Men det skyldes sandsynligvis, at de to velhavende kommuner har opgjort deres befolkningstal forkert i de senere år.

Borgmester Winni Grosbøll (S) henledte i sidste uge økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls (LA) opmærksomhed på sagen, som ministeren ifølge Winni Grosbøll allerede kendte til.

Samtidig er arbejdet med næste års budget endnu kun i en meget tidlig fase. Også meget andet kan ændre sig fra nu til omkring den 1. juli, hvor Kommunernes Landsforening og regeringen ventes at have en aftale klar om kommunernes økonomi til næste år.

Læs mere i Bornholms Tidende onsdag.

SENESTE NYHEDER

18. JUL 2019 • 10:10 FOR ABONNENTER
Morten Riis vil bygge havvindmøllepark ud for Arnager
18. JUL 2019 • 07:17 FOR ABONNENTER
Antallet af rotteanmeldelser er styrtdykket
17. JUL 2019 • 17:20
Nexøs byfest får dansetelt

MEST LÆSTE BORNHOLM

17. JUL 2019 • 11:14
Jensen opsiger 67 medarbejdere
17. JUL 2019 • 08:01
Brand opstod under madlavning

Mest læste