Kommunen udskyder at flytte til Snorrebakken – Venstre er imod

21. MAR 2019 • 11:53 • AF JAKOB MARSCHNER

Kommunen udskyder at flytte til Snorrebakken – Venstre er imod

Borgmester Winni Grosbøll (S), hendes nærmeste medarbejdere og ledelsen af regionskommunens sundhedssektor, erhvervsdel samt Business Center Bornholm kommer alligevel ikke til at flytte til Snorrebakken i Knudsker dette forår.

Det skyldes, at kommunen i værste fald skal spare godt 100 millioner kroner på næste års budget. Og samtidig, at det har vist sig godt fem millioner kroner dyrere end ventet at få den tidligere skole på Snorrebakken gjort klar.

Borgmesteren orienterede onsdag økonomiudvalget om, at planen var ændret. Det skete som en såkaldt orientering fra formanden, fortæller gruppeformand Søren Schow (V).

– Vi fik at vide, at det bliver 12 millioner kroner dyrere end ventet at flytte ind på Snorrebakken. De penge har vi ikke lige nu, og da der samtidig ikke er styr på pengene og kravene til næste års budget endnu, er hele projektet sat på pause, siger Søren Schow.

Opdateret: Kommunen oplyser, at det ikke bliver 12 millioner kroner at foretage flytningen, men at 12,9 millioner kroner er det samlede budget for at flytte. Det korrekte tal er, at flytningen bliver 5,25 millioner kroner dyrere.

Selvom kommunen i værste fald skal igennem en stor sparerunde næste år, er Venstre imod at holde inde med at samle kommunens administration. De næste faser af den store plan, der blandt andet skal rømme rådhuset i Tejn, er også sat på pause.

– Vi synes, at det er uheldigt og unødvendigt, at man vælger at trække stikket med at flytte til Snorrebakken. Det er at male fanden på væggen omkring næste års budget, for vi har jo først de endelige tal til næste års budget i juli, siger Søren Schow.

SENESTE NYHEDER

17. JUN 2019 • 19:33 FOR ABONNENTER
'Det vildeste jeg nogensinde har oplevet'
17. JUN 2019 • 17:34 FOR ABONNENTER
Strømførende duo fik travlt i styrtregnen
17. JUN 2019 • 16:21 FOR ABONNENTER
Studerende regnede den ud og stak af til Rønne
17. JUN 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

16. JUN 2019 • 10:59
DMI: Det var skybrud

Mest læste