Lamakød i gårdbutikken: Det smager lidt af hest
Arkivfoto

14. APR 2019 • 11:22 • AF HELENE HØM

Lamakød i gårdbutikken: Det smager lidt af hest

– Kunderne kommer hen til os og siger ”der er altså stavefejl på den her etiket. Der står jo lama i stedet for lam”.

Sådan lyder det grinende fra Poul E. Larsson, der sammen med fåreavler Jan Seerup driver Den Bornholmske Gårdbutik i Vestermarie på tiende år.

Men den er altså god nok, for som noget nyt kan frysediskene i gårdbutikken i år tilbyde lamakød. Kødet stammer fra naboejendommen Hakkeledgaard, hvor Finn Johansen har valgt at have lamaer gående sammen med sine frilandsgrise.

Begge dele leverer han til gårdbutikken, og dyrene går på græs sammen med Jan Seerups får og lam.

Hvordan smager kødet?

– Det er jo meget forskelligt, hvordan folk smager ting. Hvis du spurgte mig, hvordan gedekød smager, ville jeg nok sige; mest af ged. Men for mig gav det mindelser til min barndom. Det har et strejf af hestekød, det er meget mørkt og meget fiberholdigt kød.

I år prøver duoen Seerup og Larsson bag det bornholmske gårdsalg med forskellige udskæringer af lamakød.

Mest læste

16. APR 2019 • 11:55 FOR ABONNENTER

Europamesteren vendte hjem til Bornholm

14. APR 2019 • 07:50 FOR ABONNENTER

Corts styrke ligger på sofaen