Fremgang og overskud hos DGI Bornholm
Formanden for DGI Bornholm, Ole Dreyer og direktør Karen-Margrethe Hansen Bager kan glæde sig over et godt år for DGI Bornholm. Arkivfoto.

10. APR 2019 • 16:20SPORT • AF KASPER RASMUSSEN

Fremgang og overskud hos DGI Bornholm

Når DGI Bornholm onsdag aften holder årsmøde i Aakirkeby-hallerne, er det en tilfreds formand og direktør, der vil fremlægge henholdsvis beretning og regnskab. Der er nemlig fremgang i antallet af medlemmer, økonomisk overskud og flere gode udviklingsforløb i gang hos DGI Bornholm.

– Jeg glæder mig blandt andet til at kunne videregive oplysningen om, at flere af vores idrætter kan notere medlemsfremgang. Samlet set kan vi konstatere en markant stigning i antallet af aktivitetsmedlemmer. DGI Bornholm tæller i dag 17.490 aktivitetsmedlemmer fordelt på 70 foreninger, mens vi sidste år havde registreret 68 medlemsforeninger og 15.582 aktivitetsmedlemmer, oplyser formanden for DGI Bornholm, Ole Dreyer.

En del af stigningen i aktivitetsmedlemmer skyldes, at 1.338 Fitness-medlemmer er blevet registreret særskilt for første gang. Fremgangen ses øvrigt særligt inden for løb, fodbold, gymnastik og svømning.

Økonomisk slutter DGI Bornholm regnskabsåret 2018 med et overskud på kr. 175.837.

DGI Bornholms samlede egenkapital er efter årets nettoresultat på godt 1,6 mio. kr., hvilket er særdeles tilfredsstillende vurderer direktør for DGI Bornholm, Karen-Margrethe Hansen Bager.

”Spirepulje”

Ved DGI Bornholms Årsmøde vil der blive lanceret en ny lokal pulje til at styrke børn og unges lige adgang til foreningslivet.

– Der er på landsplan afsat særlige midler til indsatsen, som DGI Bornholm også får en del af. Lokalt har DGI Bornholms bestyrelse besluttet, at 50.000 kroner af disse midler lægges ud i en pulje i 2019, som øens lokalforeninger kan søge, oplyser Ole Dreyer.

Tre priser og oplæg

Ved DGI’s Årsmøde, vil der også blive uddelt tre priser: Sparekassen Bornholms Fonds Idrætslederpris, DGI Bornholms U25-pris og DGI Bornholms Udviklingspris.

14. OKT 2019 • 07:08

Banen er pakket sammen

Mest læste

12. OKT 2019 • 17:58SPORT

RIK og NB Bornholm fik fuld gevinst

12. OKT 2019 • 15:19SPORT

Halloween blev fejret på travbanen

11. OKT 2019 • 20:02 FOR ABONNENTER

RIK skal tilbage på sejrssporet