Sådan kan Nexøs nye kulturhus se ud
Sådan kunne kulturhuset indrettes. Skitse af Birgit Stoltz Andersen

18. APR 2019 • 18:07 • AF ELISABETH KROGH

Sådan kan Nexøs nye kulturhus se ud

Kulturhusforeningen ”Huset på Havnen” har fået udarbejdet en første skitse til, hvordan et kommende kulturhus i et tidligere pakhus på Nexø Havn kunne tænkes indrettet.

Det er arkitekt Birgit Stoltz Andersen, der har udarbejdet den første skitse til kulturhuset ud fra de ønsker, foreningen har indhentet fra de kommende brugere.

Huset tænkes indrettet med en stor multifunktionel sal, der kan opdeles i to mindre sale eller bruges som ét stort rum til teater og koncerter. Rummet skal indrettes med flytbare, lydisolerede vægge, mobile scener og flytbare stole.

Huset skal også blandt andet indeholde møderum, toiletter, backstage-område til optrædende og tekøkken.

På et indskudt dæk skal der på første sal blandt andet kunne indrettes endnu en mindre sal og bar/kantine.

Der indtænkes en fælles indgang til Huset på Havnen (kulturhuset) og bibliotek og borgerservice på siden ind mod havnen, hvor der skal være en bro over havnebassinet.

Kulturhusforeningen vil nu få udarbejdet en folder til at infomere om kulturhusprojektet og til brug, når der skal søges penge hos fonde. Samtidig er foreningen i gang med en brugerundersøgelse, at få lavet energiberegninger, og beregninger på, hvordan driften kan finansieres.

SENESTE NYHEDER

22. JUL 2019 • 14:00NAVNE
Dødsfald

MEST LÆSTE BORNHOLM

21. JUL 2019 • 11:00
Preben Kruse Rasmussen er død

Mest læste