Tomt hus revet ned efter seks års tilløb: Nu skal der bygges tilflytterboliger
Arkivfoto: Allan Rieck

20. APR 2019 • 05:59 • AF JAKOB NØRMARK

Tomt hus revet ned efter seks års tilløb: Nu skal der bygges tilflytterboliger

Det bevaringsværdige, men nedslidte hus på hjørnet af Rosengade og Smallegade – en spytklat fra gågaden – er tirsdag og onsdag blevet revet ned.

Nu skal der bygges seks mindre boliger målrettet tilflyttere, meddeler boligselskabet Totalbygs direktør, Brian B. Mikkelsen.

– Tanken er, at de skal udlejes til virksomheder eller direkte til pendlere, siger han til Bornholms Tidende.

Totalbyg opkøbte ejendommen på tvangsauktion i december 2012, og i de følgende år blev Totalbygs oprindelige planer om at etablere 25 parkeringspladser på grunden debatteret kraftigt. Rønne Byforening var modstandere af, at åbne parkeringspladser skulle erstatte en moderat bevaringsværdig bolig, og projektet blev aldrig gennemført.

De nye boliger bliver opført med pudsede facader og tegltag i overensstemmelse med byggestilen i Rosengade, forklarer Brian B. Mikkelsen. I modsætning til den nedrevne ejendom, vil det nye byggeri ikke være vinkelformet og følge med om hjørnet til Smallegade. I stedet vil man på Smallegade gøre plads til seks parkeringspladser, der vil blive anbragt bag en murstensmur med skråt tag.

13 måneders sagsbehandling

Idéen til boligprojektet opstod for halvandet år siden, men vejen til handling har været lang, fordi kommunen skulle bruge 13 måneder på at tildele Totalbyg nedrivnings- og byggetilladelserne.

– Vi havde et ønske om at gå i gang sidste år, siger Brian Mikkelsen, der ikke ønsker at kommentere ventetiden på sagsbehandlingen.

– Nu har vi tilladelserne og ser fremad, siger han.

Totalbyg forventer, at de seks nye boliger vil stå klar sidst i 2019. Nedrivningen varer april ud, og efter planen skal fundamentet støbes inden sommerferien.

– Det er et fint tidspunkt at bygge på. Renten er lav, og håndværkerne har mindre travlt end sidste år, siger Brian Mikkelsen.

Mest læste

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet