Ny takeaway har slået dørene op i Snogebæk
Foto: Jens-Erik Larsen

20. APR 2019 • 16:12 • AF ELISABETH KROGH

Ny takeaway har slået dørene op i Snogebæk

I en totalt forvandlet tidligere grillbar i Snogebæk, slog Sopha Nerst skærtorsdag dørene op til sin nye Snogebæk Wok & Sandwich, Take Away.

Her kan kunderne nu købe thailandske retter, sandwich, kaffe, hjemmebagt kage og is, og enten spise det på den helt nyanlagte terrasse, i loungen indenfor eller tage det med.

Bag det nye sted står Sopha Nerst, der indtil sidste år sammen med sin ægtefælle Henrik Nerst drev restaurant Æblehaven i Snogebæk.

Hun indgik i februar kontrakt med Folkets Hus/Snogebæk Borgerforening, og åbnede torsdag som ny forpagter af den tidligere Snogebæk Havnegrill.

Sopha Nerst har totalrenoveret den tidligere grillbar både ude og inde. Udenfor med en stor ny træterrasse og indenfor med nye gulve, vægge og belysning, ligesom nogle vægge er pillet ned for at give mere lys og luft.

Hun har da heller ikke åbnet en traditionel grillbar. I stedet vil hun hver dag levere hjemmebagte kager og thai-retter lavet fra bunden til kunderne. Cocktails på ægtefællen Henrik Nersts gin kommer også på menukortet.

Henrik Nerst åbnede i efteråret sit eget gin-destilleri, Wild Distillery, i Aakirkeby, efter at ægteparret siden 2004 har drevet restaurant Æblehaven. Men efter at de fik sønnen Benjamin harmonerede det ikke så godt med at være restauratører, og de besluttede, at 2018 var sidste sæson med restauranten. Og selvom Sopha forventer at få travlt i sin nye forretning, bliver det ikke på samme niveau som før.

– Før i tiden gik vi først hjem klokken 02 om natten. Vi havde flere ansattte, og dermed meget mere arbejde med det, og vi var begge to på arbejde, når restauranten var åben, forklarer Sopha.

Med det nye sted i Snogebæk og gindistilleriet hænger det bedre sammen.

– Det her et mit projekt, og Henrik laver gin og passer Benjamin om aftenen, siger Sopha Nerst, der er spændt på, hvordan både de lokale og turisterne tager mod det nye sted, som hun ikke kalder en cafe, selvom det er indrettet smagfuldt med loungemøbler og trægulve.

– Det er en take away med mulighed for at spise her, men det er bygget op efter at være selv-service, og dermed ikke så travlt for mig, forklarer hun.

Alt bliver dog stadig lavet fra bunden og helst med lokale og økologiske varer og samtidig bæredygtigt med eksempelvis nedbrydelige engangstallerkner, træskeer og pap isbægre.

Efter åbningen torsdag holder Sopha Nerst åbent fra 12.00 til 20.00 frem til efterårsferien. I højsæsonen bliver åbningstiderne længere. Til efteråret vurderer hun, om der også skal være åbent i et eller andet omfang i vintersæsonen.


Mest læste

22. OKT 2019 • 16:46SPORT

Det har han aldrig prøvet før

19. OKT 2019 • 20:30 FOR ABONNENTER

Cykelklub skal tage afsked med formandskabet