Lang næse til turistbranchen: Forårets største krydstogtskib har aflyst anløb
Magellan besøger alligevel ikke Rønne i dag. Foto: Wikipedia

24. APR 2019 • 08:58 • AF JAKOB NØRMARK

Lang næse til turistbranchen: Forårets største krydstogtskib har aflyst anløb

Klokken 8 onsdag morgen skulle krydstogtskibet Magellan have anløbet Rønne Havn, men besøget til Bornholm er blevet aflyst, og skibets mere end 1.400 gæster kommer ikke i land.

Rønne Havn oplyser, at det var prognoserne om kraftig vind, som søndag fik krydstogtskibets kaptajn til at ændre planerne.

– Kaptajnen havde sat en grænse for, hvor meget vind der måtte være. Vi foreslog, at de kunne lægge uden for havnen, men kaptajnen valgte at annullere anløbet, siger Niels Lundberg, krydstogtansvarlig i Rønne Havn.

Magellan er det største skib, der havde meldt sin ankomst til Bornholm i forårsmånederne, og hos øens attraktioner, restauranter og butikker kommer aflysningen til at kunne mærkes-

– For os på havnen er det mistede indtægter, og for øen er det mistet omsætning, så aflysninger er en skidt ting. Setuppet med busser og guider har jo været klar, siger Niels Lundberg fra havnen.

Havnens nye krydstogtkaj indvies i juni, og det forventes, at aflysninger på grund af vejr og vind vil blive reduceret, når kajen med ny og større indsejling i havnens sydlige del står klar.

– Vi ser frem til, at vi kan få større skibe i havn og skabe mere manøvrerum til skibene, hvilket vil nedbringe antallet aflysninger, siger Niels Lundberg.

17. JUL 2019 • 19:12 FOR ABONNENTER

Leder: Tænk jer om, inden I trækker politikerne ned i sølet

17. JUL 2019 • 18:08 FOR ABONNENTER

Politiker om konflikten i Snogebæk: Monopol er sjældent godt

17. JUL 2019 • 17:20

Nexøs byfest får dansetelt

17. JUL 2019 • 16:37 FOR ABONNENTER

Aldrig har der været så mange turister

Mest læste