Rockerborgens endeligt: Kommunen køber ejendom til nedrivning
Foto: Berit Hvassum

24. APR 2019 • 11:37 • AF HOLGER LARSEN

Rockerborgens endeligt: Kommunen køber ejendom til nedrivning

Økonomi-, erhvervs- og planudvalget har besluttet at give grønt lys til opkøb af ejendommen Nygårdsvej 15 i Hasle, også kaldet rockerborgen. Planen er en nedrivning, og dermed er vejen banet for en sammenhængende byggegrund til det kommende plejecenter Bykær.

Det oplyser Bornholms Regionskommune i en pressemeddelelse.

Ejendommen, der har stået og forfaldet, er blevet besigtiget og vurderet til at være i en sådan stand, som kan udløse tilskud til nedrivning. Nedrivningen giver til gengæld en mere sammenhængende byggegrund, som skal indgå i byggeriet af det kommende plejecenter Bykær. Dette byggeri blev udskudt sidste år ved budgetbehandlingen, men skal genoptages i 2022.
Borgmester Winni Grosbøll siger i pressemeddelelsen:

– Det har længe været et stort ønske fra lokalsamfundet i Hasle at komme af med ejendommen, der er kendt som den tidligere rockerborg, så det er glædeligt, at vi nu kan imødekomme det ønske. Samtidig stiller det os i en endnu bedre situation, når vi skal i gang med at opføre det nye plejecenter, Bykær. Det er dejligt, når flere ting kan falde i hak på den måde.

Et ønske fra bytinget

I Hasle vækker nyheden glæde. Den forfaldne ejendom, der ligger ved Haslehallen og den tidligere fritidsklub, er synlig fra omfartsvejen og har længe været noget af en øjebæ for byen.

– Vi har haft plads i følgegruppen omkring plejecentret, og der har vi fra bytinget fremført et ønske om at få ejendommen revet ned for at gøre området mere anvendeligt. Den tidligere formand for byggeudvalget, Andreas Ipsen, gjorde meget for sagen. Winni Grosbøll har også vidst, at det var et stort ønske fra os, og vi er glade for, at det nu er lykkedes at få en aftale med ejeren, siger Kaj Erik Mortensen, formand for Hasle Byting.

Kaj Erik Mortensen ser store perspektiver i nedrivningen af ejendommen.

– Vores ønske er, at man fremmer hele udbygningen af Hasle mod nord, også indenfor omfartsvejen, for vi ser i Hasle, at der bliver solgt huse som aldring før. Der er et behov for, at der kommer nogle lejeboliger.

– Vi har fuld tillid til, at kommunalbestyrelsen følger op på den her sag, og vi har fuld tillid til, at Toftegården kan klare sig, indtil det nye plejecenter står klar. Vi ser også muligheder i Toftegården bagefter, eventuelt til olle-kolle, tilføjer Kaj Erik Mortensen.Rockerborgen
Nygårdsvej 15 i Hasle bliver kaldt rockerborgen, fordi den i mange år var hjemsted for rockerklubben Knaggana MC, der på et tidspunkt blev en afdeling af Tornadoes MC.
I 2008 betegnede Bornholm Politi i Bornholms Tidende rockerborgen og Tornadoes som historie på Bornholm. Man havde på det tidspunkt noteret sig, at der ikke længere var rockere med rygmærker på Bornholm.
SENESTE NYHEDER

17. AUG 2019 • 10:00NAVNE
Dødsfald
17. AUG 2019 • 09:53 FOR ABONNENTER
Klar melding: Mathias Jensen vil rydde bordet
17. AUG 2019 • 08:38
Nye forretninger åbner i Hasle
17. AUG 2019 • 07:08 FOR ABONNENTER
Bo er i live fordi folk trådte til med hurtig førstehjælp
17. AUG 2019 • 05:55
48.000 flere overnatninger
16. AUG 2019 • 20:35 FOR ABONNENTER
Klyngen vil udvikle de lokale medborgerhuse

MEST LÆSTE BORNHOLM

16. AUG 2019 • 07:21
Udramatisk brand i Rønne
15. AUG 2019 • 21:27
Svømmebad rundede 2.000 gæster
17. AUG 2019 • 08:38
Nye forretninger åbner i Hasle
16. AUG 2019 • 07:21

Udramatisk brand i Rønne

16. AUG 2019 • 06:31 FOR ABONNENTER

Bornholm holder sig neutral i Venstre-krig

Mest læste