Small Batch-reception var et tilløbsstykke: Vi vil fortsat udfordre os selv
Gæsterne kunne gå tæt på kedlerne og få et indblik, hvordan øllene bliver til på et mikrobryggeri. Foto: Allan Rieck

18. MAJ 2019 • 19:41 • AF JAKOB NØRMARK

Small Batch-reception var et tilløbsstykke: Vi vil fortsat udfordre os selv

De bornholmske Small Batch-øl brygges nu på sydhavnen i Rønne, og lørdag eftermiddag inviterede bryggerne ølglade bornholmere indenfor i de nye rammer på Skansevej.

De havde indbudt folk til stegt gris, levende musik ved duoen Absalon & Salinas og bornholmsk øl, og ganske som ventet var det en populær blanding på sådan en lun maj-dag, hvor man kunne nyde en fadøl i bare ærmer og ben.

300-400 personer lagde vejen forbi i løbet af eftermiddagen, estimerer Johnny Fagerlund, som var helt høj over de mange gæster.

Han startede Small Batch Bornholm på Hallegaard sammen med Anders Blomqvist og Phillip Marker. De nye lokaler, hvor Espersen tidligere har forarbejdet fisk, giver Small Batch-drengene mere plads, men planen er ikke at gå i Svaneke Bryghus' fodspor og indtage hylderne hos supermarkedskæderne.

– Vores ambition er helt klart den høje kvalitet. Vi vil være et af de bryggerier, der markerer sig i den danske ølverden, være innovative og udfordre ølmarkedet og os selv, siger Johnny Fagerlund, en af de tre indehavere af bryggeriet.

På væggen hænger et bevis på øllets kvalitet. For to uger siden blev Small Batch Bornholm kåret til publikumsfavorit ved en ølfestival på Esrom Kloster. Og i 2018 opnåede deres "Dirty Dozen 5,1 Back in Black" – en single hops cascade india pale ale – en sjetteplads ved kåringen af årets ølnyhed.

I betragtning af at Danske Ølentusiaster, der uddeler prisen, sidste år kunne vælge imellem 1.824 nye øl fra de danske bryggerier, var det en mere end hæderlig placering.

Mikrobryggeriet har åbnet en lille butik i bryghallen, hvor de sælger flaskeøl. Bryggerne afholder ølsmagninger og rundvisninger og har derfor indrettet et lille lounge-område og bygget en bar.








Mest læste