Otte gennemførte krævende dommerweekend
Arkivfoto

26. MAJ 2019 • 11:50SPORT • AF KJELD LUNDBÆK

Otte gennemførte krævende dommerweekend

Sidste weekend tilførte Bornholm otte nye håndbolddommere, da der blev gennemført to af de kurser, der ellers kun sjældent finder vej til Bornholm.

Uddannelsen er samlet på tre moduler, men her fik man slået modul 1 og 2 sammen i én og samme weekend, fordi Bornholm ligger, hvor den nu engang ligger.

De otte nye dommere fordeler sig med seks fra Viking/Rønne og to fra Nexø.

Instruktør på kurset var eksil-bornholmeren Troels Kure, der selv har dømt ligakampe, og pt. dømmer i 1. division for herrer og i Ligaen for damer. Troels stammer oprindelig fra NH/ASG og var tidligere både fodbold- og håndbolddommer.

Det blev en hård weekend for de fremmødte, idet de to moduler, der normalt afvikles med tre ugers mellemrum, skulle afvikles i løbet af én weekend.

Kurserne bestod både af teori, gruppearbejde og videoklip, ligesom alle fik en tur som rigtige dommere – under vejledning – i en kamp mellem to U12-hold fra NH og Viking/Rønne, så ingen af de nye dommere er helt uprøvede kræfter, når det bliver alvor med rigtige kampe.

Fremtiden byder nu på modul 3, der afvikles den 5. oktober i Brøndby, og seks af de otte kursister udviste interesse for at ville med på modul 3, hvor Håndbold Region Øst har lovet at betale rejsen for de bornholmske deltagere.

Når de nye dommere går i gang med at fungere på banen, bliver de stadig fulgt af vejledere.

19. SEP 2019 • 10:13 FOR ABONNENTER

Min mest personlige bog

19. SEP 2019 • 08:54

Hærværk på biler

Mest læste

17. SEP 2019 • 14:11 FOR ABONNENTER

Kommentar: Københavneri – og dog