S-kandidat er stolt: Partitoppen købte min ide om at frede friskoler i yderområder

23. MAJ 2019 • 21:08FOLKETINGSVALG 2019 • AF JAKOB MARSCHNER

S-kandidat er stolt: Partitoppen købte min ide om at frede friskoler i yderområder

Folketingskandidat Claus Larsen-Jensen (S) tager sin del af æren for, at Socialdemokratiet torsdag aften ændrede sit forslag om at skære i tilskuddet til fri- og privatskolerne på en måde, så det ikke længere vil ramme skoler på Bornholm eller i andre yderområder.

S-kandidaten lancerede i Bornholms Tidende tirsdag en model, der i store træk svarer til den, som Socialdemokratiet nu foreslår.

– Jeg er utrolig glad for og stolt over, at det nu er lykkedes at få Socialdemokratiet til at trække sit forslag om reduktion af tilskuddet til fri- og privatskoler fra 76 procent til 71 procent og i stedet følge den ide, jeg foreslog om at differentiere tilskuddet, så der tages hensyn til de geografiske og andre forskelle, der er mellem skolerne rundt om i Danmark, siger Claus Larsen-Jensen.

– Det er en kæmpe sejr, at det nytter at gå imod strømmen, når man synes, at noget er tåbeligt. Da jeg mediemæssigt gik i luften på Bornholm og forkastede forslaget, vidste jeg godt, at jeg gik op imod partiledelsen, men med min viden om fri- og privatskoler samt efterskoler, kunne jeg ikke holde ud, at Socialdemokratiet stod med et forslag, som havde en række uhensigtsmæssige konsekvenser generelt rundt i landet, og som på Bornholm med over 30 procent af eleverne i privatskoler måske kunne lukke skoler, siger Claus Larsen-Jensen.

– Men jeg gik ikke bare imod forslaget, men pegede på en løsning af de uhensigtsmæssigheder, der visse steder kan være i tilskudssystemet, men det skal jo ikke ramme alle andre, fortsætter han.

Claus Larsen-Jensen oplyser, at han sideløbende har været i kontakt med partiledelsen om sagen.

– Jeg var i mine udtalelser til medierne på Bornholm forsigtig med at love at få det løst under valget, men jeg har da på de indre linjer over for Socialdemokratiets ledelse argumenteret for et kursskifte. Derfor er det dejligt her torsdag aften at få besked om, at operationen er lykkedes, siger han.

– Nu er der en klar besked til elever, forældre, ledere, lærere og bestyrelser i de bornholmske fri- og efterskoler om, at nu er forslaget droppet. Det er også et signal om, at det nytter at sige fra med gode argumenter, og at man som politiker skal turde tage de politiske kampe, også med sine egne, hvis noget er ufornuftigt, siger Claus Larsen-Jensen.

19. SEP 2019 • 10:13 FOR ABONNENTER

Min mest personlige bog

19. SEP 2019 • 08:54

Hærværk på biler

Mest læste

17. SEP 2019 • 14:11 FOR ABONNENTER

Kommentar: Københavneri – og dog