Jess Persson: En deroute af dimensioner

5. JUN 2019 • 22:58FOLKETINGSVALG 2019 • AF NIELS EBDRUP

Jess Persson: En deroute af dimensioner

Dansk Folkepartis spidskandidat til Folketingsvalget, Jess Christian Persson, fedter ikke med selvransagelsen, efter hans parti er gået markant tilbage ved valget.

Ved Folketingsvalget i 2015 fik Dansk Folkeparti 19,9 procent af stemmerne, og Jess Christian Persson var kun 89 stemmer fra at snuppe venstremanden Peter Juel-Jensens mandat på tinge. Ved dagens valg gik Dansk Folkeparti tilbage med 9,6 procent til 10,3 procent på Bornholm.

– Det jo er en deroute af dimensioner, vi har været udsat for. I meningsmålingerne omkring nytår lå vi på Bornholm til at få omkring 16 procent af stemmerne. Og når vi ender hernede på Bornholm, så tror jeg ikke, at landsresultatet bliver pokkers meget bedre, siger Jess Christian Persson.

DFs resultat er langt ringere, end hvad han havde håbet på.

– Et resultat omkring de 10 procent på Bornholm – det er noget bøvl. Det er ikke godt nok. Jeg havde håbet på et resultat i omegnen af 14 procent. Det ville være et hæderligt resultat.

– Vi må kigge indad i partiet. Både lokalt og nationalt skal vi finde ud af, hvad vi kan gøre anderledes. Fordi det er ikke pokkers længe siden, vi brød landstendensen helt vild på Bornholm og gik voldsomt frem til kommunalvalget i november 2017, siger Jess Christian Persson.

Han kan ikke give nogen forklaring på, hvorfor så mange bornholmere har valgt at stemme på andre partier ved valget. Men han konstaterer, at 4-5 procentpoint af stemmerne sandsynligvis denne gang er gået til de nye partier på højrefløjen, Nye Borgerlige og Stram Kurs.

– Der er kommet nogle partier langt til høre – sågar et (Stram Kurs, red.), der ikke ønsker at overholde grundloven. Guderne må vide, hvorfor man ønsker at stemme på et parti, der ikke ønsker at overholde grundloven. Men her på Bornholm er fire-fem procent af vælgerne smuttet hen til de partier. Havde de stemt på os, så var vi endt på det, jeg ville kalde et hæderligt resultat, konstaterer Jess Christian Persson.

SENESTE NYHEDER

23. OKT 2019 • 10:52 FOR ABONNENTER
Det ligner en helt ny Netto
23. OKT 2019 • 08:43
Rønnes nye Netto er åben
23. OKT 2019 • 06:40 FOR ABONNENTER
Det har været den hidtil største sæson
22. OKT 2019 • 20:40 FOR ABONNENTER
'Hverdagsåbent vil sætte byen på landkortet'
22. OKT 2019 • 19:53 FOR ABONNENTER
Lea Wermelin: Selvfølgelig skal der t-foil på færgen

Mest læste