Rørt Wermelin gik 1.100 stemmer frem: Stærkt mandat forpligter på Christiansborg
Lea Wermelin glædede sig over Socialdemokratiets og sin personlige fremgang. Valgfesten fandt sted i Socialdemokratiets lokaler på Storegade i Rønne. Foto: Jens-Erik Larsen

6. JUN 2019 • 00:06FOLKETINGSVALG 2019 • AF JAKOB NØRMARK

Rørt Wermelin gik 1.100 stemmer frem: Stærkt mandat forpligter på Christiansborg

Lea Wermelin fulgte koncentreret med i resultaterne, som de løb ind. Da det stod klart, at Socialdemokratiet gik frem med ét procentpoint på Bornholm, lyste tilfredsheden ud af det genvalgte folketingsmedlem.

– Det er helt overvældende, at mere end hver tredje bornholmer har stemt på os og gerne vil have en ny retning for Danmark. De er enige om, at der skal en ny politik til, og det er det, vi har kæmpet for i den her valgkamp. Og jeg håber virkelig, at vi også får en ny statsminister efter valget, så vi kan bære det stærke resultat fra Bornholm med ind på Christiansborg.

– Du virkede meget lettet, da resultaterne tikkede ind. Havde du på forhånd en frygt for, om resultatet ville blive så godt, som det blev?

– Der har været bølgende meningsmålinger frem og tilbage. I sådan en meningsmåling knokler man fra tidlig morgen til sen aften og tænker egentlig ikke så meget på, hvor man står før valgdagen. Det har været meget spændende at følge i aften, og jeg har selvfølgelig personligt været spændt på, om jeg ville få et fornyet stærkt mandat fra bornholmerne, og det har jeg fået. Det er jeg både meget rørt over, og det forpligter selvfølgelig også i forhold til at tage kampen på Christiansborg.

– Du fik 5057 personlige stemmer - over 1100 stemmer mere end ved sidste valg. Hvad betyder det personlige stemmetal for dig?

– Det er et skulderklap til det arbejde, jeg allerede har lavet. Det giver mig også et stærkere mandat at tage med på Christiansborg i en periode, hvor det ser ud til, vi får en socialdemokrat for bordenden. Der har den betydning, at man har et stærkt lokalt mandat med sig. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan fra nu af for at veksle det til politisk indflydelse for Bornholm.

– Hvad vil du gerne ind og arbejde med personligt?
– Jeg tror, det er en postgang for tidligt. Lige så glad jeg er for den store tillid, som bornholmerne har vist mig, lige så stort et arbejde forestår der nu for Mette Frederiksen i forhold til at kunne danne en regering. Jeg tror, man skal indstille sig på, at det kan blive nogle svære forhandlinger, som jeg håber ender et rigtigt godt sted. Derfor skal man vente med at fordele posterne, til man ved, hvordan de forhandlinger ender.

SENESTE NYHEDER

23. OKT 2019 • 10:52 FOR ABONNENTER
Det ligner en helt ny Netto
23. OKT 2019 • 08:43
Rønnes nye Netto er åben
23. OKT 2019 • 06:40 FOR ABONNENTER
Det har været den hidtil største sæson
22. OKT 2019 • 20:40 FOR ABONNENTER
'Hverdagsåbent vil sætte byen på landkortet'

Mest læste