Winni om at S og V delte mandater: Måske meget godt
Winni Grosbøll (th.) fejrede valgsejren sammen med bl.a. det genvalgte folketingsmedlem Lea Wermelin og byrådskollega Maria F. Kjærgaard. Foto: Jens-Erik Larsen

6. JUN 2019 • 07:18FOLKETINGSVALG 2019 • AF JAKOB NØRMARK

Winni om at S og V delte mandater: Måske meget godt

Bundlinjen efter folketingsvalget er, at Bornholms tilstedeværelse på Christiansborg bliver business as usual – med én plads på tinge til både Socialdemokratiet og Venstre. Borgmester Winni Grosbøll (S) var ikke slukøret over, at Socialdemokratiet var langt fra at løbe med begge mandater, som der ellers var snak i de sidste uger op til valget.

– Også tillykke til Venstre. For Bornholms vedkommende har vi nu igen et mandat i hver blok. Det er måske også meget godt, sagde Winni Grosbøll til Bornholms Tidende under S-valgfesten.

– Hvis resultatet var blevet to socialdemokratisk, bornholmskvalgte mandater og en socialdemokratisk regering, ville Bornholm så risikere at komme til at mangle modspil?

– Som socialdemokrat ville jeg selvfølgelig gerne have to mandater. Det er der ingen tvivl om. I det daglige arbejder jeg både tæt sammen med Lea og Peter Juel i forhold til at sikre de dagsordner, der skal føres frem for Bornholm.

Venstre gik på Bornholm 4,7 procentpoint frem og opnåede præcis 25 procent af stemmerne.

Nationalt havde Venstre også et fremragende valg, hvilket på papiret gør det muligt for Socialdemokratiet og Venstre at danne flertal sammen. Winni Grosbøll tror imidlertid slet ikke på en SV-regering.

– Et er at samarbejde, noget andet er at sidde i regering sammen. Jeg tror, det er rigtig svært at sidde i regering som SV. Det har man prøvet én gang i danmarkshistorien, og det holdt ikke særligt lang tid. Der er meget fornuft i at arbejde tæt sammen om de store brede forlig og sikre stabilitet og kontinuitet. Men ligefrem at gå i regering tror jeg er svært – det tror jeg, faktisk er umuligt.

Ville det ødelægge partierne på lang sigt?
Der er bare meget stor forskel på, hvordan vi tænker, og det skal der jo også være, for ellers behøvede du ikke forskellige partier. Men jeg vil da håbe, at man også indbyder til et tæt samarbejde, for det har Danmark brug for.


SENESTE NYHEDER

23. OKT 2019 • 10:52 FOR ABONNENTER
Det ligner en helt ny Netto
23. OKT 2019 • 08:43
Rønnes nye Netto er åben
23. OKT 2019 • 06:40 FOR ABONNENTER
Det har været den hidtil største sæson
22. OKT 2019 • 20:40 FOR ABONNENTER
'Hverdagsåbent vil sætte byen på landkortet'

Mest læste